Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 9. hétvége beszámoló

2023. nov. 27. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Az első fagyos napok ellenére egy szívet melengető hétvégén vehettünk részt ismét a koraiban. A vitaminprogramnak hála (#nemreklám) alig hiányoztak gyerekek. Várva a decembert, előkerültek a különböző Mikulásdalok, amiket nagy boldogsággal énekeltek a csöppségek. A szép dallamokhoz mindig volt kíséret xilofonnal, csörgővel és dobbal. Reméljük a Mikulás is meghallgatja majd a gyerekek énekét.

Nagyon jó hétvégénk volt, a hospitálók teljes értékű munkatársak voltak az iskolaelőkészítőben. Minden egyes programrészt valaki más vezetett így mindanyiunknak volt lehetősége kipróbálnia magát mindenben. A gyerekeknek jó étvágya volt és szívesen fogadták a szilvásgombócot. Most minden az illatokról szólt, volt kisebb nagyobb sikerélményünk is. A gyerekekkel szilvásgombóc-táncot is jártunk aminek mindenki nagyon örült.

Csodásan sikerült az idei ősz utolsó hétvégéje a fügödi KisTanodában, a megszokott gyönyörű napsütés és naplementék mellé már hajnali zúzmara is társult. Az önkéntesek csapatát ezen a héten Mária és Bogi is kiegészítették, akik szuper fogászati foglalkozást tartottak a gyerekeknek minden sávban. Megtudhattunk mindent a helyes fogápolásról, arról hogy milyen ételeknek örülnek és mitől lesznek szomorúak a fogacskáink, mindemellé matricák és új fogkefe is járt mindenkinek. Az egész hétvégén összesen egyetlen egy hiányzónk volt, úgyhogy két nagyon jó hangulatú, eseménydús napot tudhatunk magunk mögött.

A hernádszentandrási kisTanodában szintén mindent megtudtunk arról, hogyan kell fogat mosnunk, melyik étel tesz jót vagy rosszat a fogainknak, mikor kell fogorvoshoz mennünk és kaptunk új fogkefét is. És még tanulni is volt időnk. Hála a lelkes és ügyes hospitálóinknak (sőt: fogorvosunknak), minden gyereknek egyéni figyelem jutott a hétvégén.

A sikeres vitaminprogram nem csak a teljes csoportlétszámoknál, hanem az gyerekek energia szintjének maximumán is meglátszott a nagyTanodában! Az önkéntesek dobhártyáját nem kímélve, egymás szavába vágva mondták az angol szavakat és egyéb alternatív megoldásokat!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!