Kora gyermekkori program

A kora gyermekkori programban a 0-4 év közötti kisgyerekekhez (és családjaikhoz) járnak házhoz az önkéntesek hétvégente, 3 településen (Pere, Hernádszentandrás, Ináncs) fejlesztő foglalkozásokat tartani, a családjukat is bevonva.

A program célja, hogy játékosan fejlesszük a kicsik készségeit, megelőzve a körülményeikből adódó lemaradások kialakulását, amit a későbbiekben egyre nehezebb behozni. 2021 szeptemberétől egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Elindítottuk a kora gyermekkori programot Fügödön is. A fügödi foglalkozásokat egyelőre még hétköznap kétheti rendszerességgel két gyógypedagógus munkatársunk tartja, de igyekszünk önkénteseket bevonni ebbe a munkába is.

Szakmailag a következő célok megvalósítására törekszünk: egyrészt a program önkénteseinek folyamatos képzése és támogatása, másrészt pedig, hogy megvalósuljon a programba járó összes gyermek állapotfelmérése. Fő célunk, hogy minél hatékonyabban, az egyéni sajátosságokat figyelembe véve tudjuk megtartani a kicsik foglalkozásait.

Programunkban a kora gyermekkori fejlesztés élvez prioritást, mert tudjuk, hogy a befektetett energia ott térül meg a legjobban. Minél korábban kezdünk el támogatni egy gyereket, annál többet le lehet faragni a hátrányaiból.