Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 8. hétvége beszámoló

2023. nov. 20. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Megérkezett a tél, még hóesésben is volt részünk, így a meleg szobákban bekuckózós foglalkozásokat tartottunk a koraiban. A gyerekek is nyugodtabbak voltak, a nagymozgásos játékokat felváltották a színezők, hangszerek és társasjátékok. A programban résztvevő több csecsemő ringatása közben pedig még jobban el tudtunk merülni ebben a nyugodt hangulatban. Két szuper hospitáló is segítette a rutinosabb önkénteseket, így egy olajozott hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Hévégénk az őszi levélhullás és a termésekkel való ismerkedés jegyében telt az iskolaelőkészítőben. Mondókáztunk, diót, makkot, mogyorót, gesztenyét, mandulát számláltunk, tapogattunk, pakolgattunk, színeztünk és hol a gyerekek tanultak tőlünk, hol mi a gyerekektől. Igyekeztünk a gyerekekre hangolódva rugalmasan és kreatívan megvalósítani eredeti terveinket, hol több, hol kevesebb sikerrel, de mindvégig kitartóan és vidáman. Vasárnap jóleső fáradtsággal és sok mosollyal, szívmelengető élménnyel felvértezve, a mielőbbi viszontlátásban bízva indultunk el hazafelé. 

Igazi ősz végi hétvégét töltöttünk együtt a gyerekekkel a fügödi kisTanodában: a ködöt nap váltotta, a napot szitáló eső, aztán minden kezdődött előlről. Így volt ez a kognitív tesztírással is, ami a laptopok miatt szinte minden gyerek figyelmét lekötötte. Nekik és nekünk önkénteseknek is felejthetetlen élmény maradt a fa alatt leülő, lógó fülű morcos kutya, a megoldhatatlan memóriajáték vagy a halánték megkeresése. De nem csak tesztet írtunk, készült karkötő, szerelmes levél és ajándékokkal teli karácsonyi rajz is. Többen még a Mikulásnak is írtak levelet, amik a tél beköszöntét várják már a fügödi ablakokban.

Sűrű hétvégén vagyunk túl a nagyTanodában. Senior hiányában néhány átszervezéssel, de sikeresen lezajlott az összes foglalkozás és az új önkéntesek nagyon ügyesen helytálltak, a nehezített pályán is. Alig hiányzott néhány gyerek. Jó volt látni, hogy az év végéhez közeledve is lelkesek a gyerekek.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!