Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 7. hétvége beszámoló

2023. nov. 13. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Lendületes hétvégénk volt a koraiban, a legtöbb családhoz eljutottunk. Az időjárás miatt már a házakban tartottuk a foglalkozásokat, sokat énekeltünk a Naphoz, hogy kisüssön, meg is hallgatott minket, vasárnapra előbújt nekünk. Sok új kisbaba van a programban, mind nyugodtak és imádják a ringató dalokat.

Bár az iskolaelőkészítőben a legtöbben már ismerték a "szúrós gombócot", aki a kertek alatt jár de néhányan most találkoztak először sünivel. Megbeszéltük, hogy miért nem jó ötlet megsimogatni őket és azt is, hogy mivel töltik a sünik a hosszú hideg telet. Azután a szemfüles gyerekekkel gyorsan megtaláltuk az őszi ábrák között bújkáló nyuszikat és baglyokat. Természetesen most is sokat festettünk és szineztünk. Már karácsonyi díszbe öltözött, csillogó tüskés sündisznó is készült.

A szombati eső ellenére egy fantasztikus hétvégét tudhatunk a hátunk mögött a fügödi kisTanodában, mindössze 4 hiányzóval. A 4 tapasztaltabb önkéntes mellett egy remek hospitáló is csatlakozott hozzánk, aki szinte azonnal megtalálta a hangot a gyerekekkel. Felmértük a gyerekek kognitív képességeit, melyet laptoppal oldottunk meg, ami kifejezetten motiválta őket és egytől-egyik nagyon élvezték, sokan pihenés nélkül végigsuhantak a nehezebb feladatokon is! A karácsonyi ajándék adományozóknak készített rajzokat is nagy beleadaással készítették, sokan nehezen váltak meg tőlük és kicsit sajnálták, hogy nem vihetik haza. Végül kaptak egy-egy sárga karkötőt, ami remélhetőleg segít abban, hogy tudják melyik gyereknek melyik héten kell jönnie.

Sikeres hétvégét zártunk a Hernádszentandrási kisTanodában is, csak 1, azaz egy hiányzónk volt! A Kognitív Profil Teszt Bemeneti mérését csináltuk meg a gyerekekkel, illetve karácsonyi ajándékot megköszönő rajzokat készítettek. A gyerekek kevésbé élvezték a KPT-t, de az InDaHousenak annál fontosabb ez: mérhetővé válik a munkánk, így nem csak elképzeléseink lesznek, hogy okosabbak lesznek a gyerekeink, hanem számokkal alátámasztott tény.

A nagyTanodában ezen a hétvégén még a megszokottnál is jobban tudtunk dolgozni minden csapattal. Mindkét önkéntes nagyon várta már, a csoportos munkát a nagyokkal, hogy újra a nagyTanodában lehessen. Sokat tanultunk a pandák anatómiájáról, és védett státuszáról, született sok színes étlap. Különösen izgalmas volt a nyolcadikosokkal spontán kialakult beszélgetés a továbbtanulásról, amit iskolák összegyűjtése, és közös kutatás követett. Az alkalmat a tökéletes középiskoláról való ötleteléssel zártunk.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!