Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 22. hétvége beszámoló

2024. márc. 25. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A koraiban szuper hétvégénk volt egy csodálatos csapattal. Sok volt a hiányzó, de ahová bejutottunk, ott nagyon örültek nekünk. A gyerekekben már érzékelhető a vágy a mozgós kinti játékokra, alig várjuk a jó időt!

Nagyon szép hétvégénk volt az iskolaelőkészítőben is. Jó volt az idő, aranyosak voltak a gyerekek és csodálatosak voltak az önkéntesek. A húsvét volt a témánk, sokat beszélgettünk róla, majdnem mindenki tudott egy locsolóverset is. Összesen 2 hiányzónk volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nagyon sok időt tudtunk az udvaron tölteni ami külön ajándék volt.

Csodálatosan telt a hétvége a fügödi kisTanodában. Volt olyan gyerek, aki a húsvétra készülve, végtelen precizitással színezett hosszan egy tojást, mások ádáz küzdelmet vívtak kertben a focilabdáért, természetesen a tanulással töltött idő után. Bár a nap néha elbújt a felhők mögé, de ez sem tudta rányomni a bélyegét se az önkéntesek, se a gyerekek hangulatára. Mindenki úgy érkezett, hogy hozott egy mosolyt, de legalább egy tucat másikat vitt magával.

Ahogy jön a tavasz, jön a gyorsan változó időjárás is, hirtelen eső majd hirtelen napsütés. A mostani hétvége is hasonlóan telt a hernádszentandrási kisTanodában, a nagyon "kellemes" pezsgéssel teli alkotói káoszt a nagyon meghitt "nyugalommal" teli tanulások váltották. A gyerekek megmutatták milyen gyönyörű képeket tudnak festeni a mindennapjainkba nagyon tág érzelmi palettájukkal, de szerencsére a szakképzett mediátor, takarító, versenyfutó és nem utolsó sorban tanító önkéntesek végig útmutatást tudtak adni nekik, hogy a foglalkozások végére minden gyerek a dínókról, szuperhősökről, autókról, Diána Csillagról és Ronaldóról szerzett új tudással távozhasson.

Sokszor tartunk attól, hogy ami első hallásra izgi, az angolul már nem biztos, hogy az, de erre szerencsére minden csapat rácáfolt a nagyTanodában most hétvégén. Így kerültek szóba érzelmek, hobbik, talizmánok és foglalkozások megfejelve angol nyelvtani szerkezetekkel. A Kahoot és Activity még mindig nagy sláger, a különböző témájú kisfilmek továbbra is népszerűek és már Taylor Swift sem közellenség. Ja! És megalkottuk a közös UNO szabályainkat, elkerülvén az olyan feszült helyzeteket, hogy pl. lehet-e bármikor beszúrni az azonos színű és számú kártyát vagy hogy a +4-re rakhatunk-e +2-t vagy sem. Nekünk bevált, jó partikat játszottunk a foglalkozások elején.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!