Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 20. hétvége beszámoló

2024. márc. 5. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Hétvégén szerencsére jobb időnk volt a koraiban, viszont sajnos még mindig nem tudtunk kimenni a levegőre. Bent cserébe annál jobbakat játszottunk - előkerültek a legnagyobb slágerek: Billy, a hód, orvosos, formabedobó. Szuper csapattal teljesen rutinosan jártuk végig a házakat. Szerencsére a gyerekeken már átsöpört a nátha, így nagyon kevés hiányzóval zártuk a hétvégét.

Szombat reggel a gyerekek rögtönzött sikítóversennyel indították a napot az iskolaelőkészítőben, aminek köszönhetően az önkéntesek egyből felébredtek. A későbbi sávokban sem apadt a gyerekek lelkesedése és energiája. A hétvége témája a kirándulás volt. Megnéztük, merre kirándult Boribon és Annipanni, majd mi is elindultunk túrázni a patak mentén. A színes sziklákon ugrálva megtanultuk a színeket, és utána mindenki gyűjtött a hátizsákjába kavicsokat a patakparton. Ezeket igazságosan elosztottuk, majd kiszíneztük. Vasárnap a napsütéses időben a gyerekeknek még egy kis csúszdázásra is volt lehetőségük, mielőtt hazaindultak a kisbusszal.

Nagyon sok nevetéssel és tanulással indult meg a tavasz a fügödi kisTanodában. Az első napi borongósabb idő se vette el a kedvüket a gyerekeknek se a tanulástól, se az azt követő focizástól. A második napi derültebb időnek köszönhetően előkerült a szeretett csúszda is, ami onnantól sose volt gyerek szűkében. Az olvasás, írás és számoláson kívül, olyan dolgokat is megtanultak a gyerekek mint, hogy mit csinálnak a pingvinek mikor fáznak vagy, hogy hogyan ugrálnak a kenguruk.

A hernádszentandrási kisTanodások ismét energiával telve érkeztek hozzánk. Szerencsére szép időnk volt, így labdázással, fára mászással és fekete párducok kergetésével le tudtuk ezt vezetni, hogy aztán tiszta fejjel essünk neki a Jean-Claude Van Damme-os és Lady Diana Csillagos feladatlapoknak.

Putty! A nagyTanodában minden a Therapy Putty körül forgott. Minden gyerek és fiatal kezében ott volt a zöld gyurma, az önkéntesek a foglalkozások között és után is folyamatosan gyúrták (reméljük az ebből adódó izomlázak olyan hamar múlnak, mint az asztalról éjszaka lefolyó putty). Az önkéntesekből esetenként hiányzó energiákat a tanodába érkezők lelkesen pótolták. A hét eseményei sokaknak a közérzetén hagytak nyomot, több beszélgetésben feljöttek nehéz témák, de talán senki sem hagyta el rosszkedvűen a tanodát.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!