Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 18. hétvége beszámoló

2024. febr. 19. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Nagyon kellemes hétvégénk volt a kora gyermekkori programban, szinte mindenkihez eljutottunk. Sok új játékot vittünk  a gyerekeknek, az egyik kedvenc egy csodaszép fa kisvonat volt. Nagyon sok doktor néni és bácsi tartott rendelést, gyógyították egymást, bennünket és a szülőket is. Szombaton kint is játszottunk a gyerekekkel, volt foci, cicázás, szoborjáték. Ezen a hétvégén is volt két hospitálónk,  le a kalappal előttük.

Igazi tavaszias idő fogadott minket Fügödön az iskolaelőkészítőben, és a gyerekek is lelkesen jöttek, alig volt hiányzó, és volt, aki alig akart hazamenni a végén. Újra elmerültünk velük az iskolaelőkészítős munkafüzetekben, gyakoroltuk a formák felismerését. Szaladgálós játékokkal levezettük a fölös enerigákat, és utána még kockákkal építeni és gyurmázni is volt idő. Végül Lujzi baba is újra ellátogatott hozzájuk, akivel megoszthatták, mi minden történt velük az elmúlt hetekben.

Az idén korán érkező tavasz a fügödi kisTanodásokra is hatással volt, a máskor sem csendben üldögélő gyerekek talán még jobban zsizsegtek ezen a szép, napsütéses hétvégén. Persze a feladatlapok sem maradtak érintetlenül, de szigorúan csak azután, hogy kifogtunk néhány boldog lazacot, és megmutattuk, hogy milyen hangja lehet a viharnak egy trópusi esőerdőben. Most is sok élménnyel gazdagabban térhettünk haza, az egyik kisfiú például megmutatta, hogyan tudja kirakni a rubik kockát, míg másik gyerekek azt bizonyították, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a matematika tudománya, ha a saját csapatunk által rúgott gólokat kell számolnunk.

Napsütésben gazdag februári hétvégénket kevés hiányzással zártuk a hernádszentandrási kisTanodában. A gyerekek különösen évezték a focizást, fáramászást, padláslátogatást, és egyéb extrémsportokat, melyeket teljesen biztonságos keretek között tapasztalhattak meg a kompetens önkénteseknek hála. A nagyTanoda klubhétvégéjét még a nagytanodásoknál is jobban élveztük, mivel frissen sült, csokiöntettel  ízesített gofrit szolgáltak fel nekünk. Az önkéntesek nagy örömére ezen a hétvégén a Lotti karotti helyett a Rókanyomon keltette fel a gyerekek érdeklődését, így kognitív képességeiket is be kellet vetniük annak érdekében, hogy vissza tudják szerezni a nagyi almáspitéjét. A gyerekek különösen aktívak és energikusak voltak, ezt pedig a gofriban lévő cukor méginkább fokozta, és a legtöbben folytatták volna tovább a játékokat azután is, miután a kisbusz megérkezett a tanoda épülete elé, hogy hazavigye őket.

A hétvége két szóban: cukorsokk és csótánypóker. A nagyTanodában minden ötödik héten klub hétvégén vehetnek részt a gyerekek, ahol kötetlenebb formában tölthetnek együtt időt. A szombati és a vasárnapi csoportokban is abszolút sláger volt a csokiszószban úszó gofri, amire a nagyok megvendégelték a kistanodásokat is. Miután mindenki jól lakott beszélgetéssel, közös sétával, tánccal és társasozással töltöttük el a maradék időt.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!