Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 16. hétvége beszámoló

2024. febr. 5. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A koraiban sok kis betegünk volt az egyébként napfényes, kora tavaszi hétvégén, de azokkal a gyerekekkel, akikhez eljutottunk, nagy-nagy vidámsággal vettük elő az orvosi dobozokat, gyöngyfűző készleteket, es közben sok tavaszváró mondókát énekeltünk.

Kis létszámú, ám annál profibb önkéntes-csapattal vágtunk neki a hétvégének. Az iskolaelőkészítősökkel fontos mérföldkőhöz érkeztünk: most kapták meg a munkafüzeteiket, amikben a tanév hátralevő részében feladatokat fognak csinálni. Tükrök segítségével ismerkedtünk az arc részeivel, megcsodáltuk, mekkorát nőttek az elültetett búzák (hatalmasat!), és a szép időnek köszönhetően még a kertben is tudtunk játszani.

Nagyon izgalmas és tartalmas hétvégénk volt a fügödi kisTanodában. A gyerekeknek lehetőségük volt a félévben összegyűjtött mannáikat levásárolni mindenféle izgalmas apróságra és élményre. A gyerekek izgatottan érkeztek és sok nagyon klassz pillanatnak voltunk részesei. Szuper hétvége volt, amit mind a gyerekek, mind az önkéntesek nagyon élveztek!

Talán a Mannavásárnak, talán a tavaszias időnek köszönhető, hogy a hernádszentandrási kisTanodában szombaton és vasárnap is csak egy hiányzónk volt. A gyerekek aktívan részt vettek a közös játékokban és együttműködőek voltak a feladatlapozás során. Többen közülük folyamatosan azt számolgatták, hogy hány mannát gyűjtöttek eddig. A foglalkozások végén az eddig szerzett mannákat játékokra, élményekre, könyvekre, tanszerekre költhették. Mindenki talált magának valamit, amivel mosolygova, jókedvűen ment haza. Szívmelengető volt látni, hogy nagyon sok gyerek nem csak magának vásárolt, hanem otthonra a testvéreinek is választott valami apró meglepetést!

Olajozott gépként működött a nagyTanoda a 16. hétvégén. A fókuszban a társasozás volt, nagyon jókat tudtunk játszani a gyerekekkel, ami boldogsággal töltötte el az önkénteseket is. A sztárjátékok a csótánypóker és a Crossing volt, amiben a felnőtteknek fel kellett kötni a gatyájukat a gyerekek ellen.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!