Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 15. hétvége beszámoló

2024. jan. 29. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A januári napsütésben a korai programban jókedvűen vártak minket a gyerekek mindenhol. Tartalmas foglalkozásokat tartottunk szombaton és vasárnap, Perén és Hernádszentandráson is. A gyerekeknek nagyon tetszettek az új játékok, mint a kézbábok és a szakácsos társas.

Tavaszias idő és ragyogó napsütés fogadott minket Fügödön az iskolaelőkészítőben. A gyerekek lelkesen választották ki a tökéletes ágat, amire felakasztottuk a közösen készített madáretetőket, aztán izgatottan lesték az ablakból, ahogy odagyűlnek a cinkék. Beszélgettünk is a madarakról, kezünkbe vettünk különböző magokat (néhányat meg is kóstolunk), és még egy kis játékos számolásban is a segítségünkre voltak. Megnéztük videón, hogyan eresztenek gyökeret és nőnek ki a földből a magok, aztán mindenki kapott 1 minicserepet, amibe gondosan elültettünk egy-egy marék búzát, megöntöztük, és reméljük, jövő héten már a kandikáló búzafű fogad minket a fügödi házban.

Nagyon várták már a fügödi kisTanodás gyerekek a mannavásárt, ahol az év közben szorgosan gyűjtögetett mannáikat mindenféle szuper dologra válthatták be. Nagy sláger volt a színesceruza és a focilabda, de sokan választottak élményeket is, mint a játszóház és a mozi.

A NagyTanodások papírtáskákkal és dobozokkal megtankolva indultak haza, miután ügyesen gazdálkodva a mannáikkal, kiválasztották a számukra legértékesebb darabokat a vásárról. A nagylányok körében hamar elkeltek a szájfények és mindenféle testápoló kozmetikumok, a kisebbek a színes, formázható habgyurmákért lelkesedtek, és egyértelműen a kedvencek közé tartoztak a Szoboszlais, Testvérek sorozatos és Manueles plakátok is. A vásár előtt állatok gyorsaságának méréséről, különböző pénznemekről tanultunk, és interjúhelyzetről, vizsgastresszről beszélgettünk.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!