Somló Eszter

Pont ma egy éve, hogy ezt írtam:

“Számomra minden nap, amit Indahouse Hungary önkéntesként töltök, egy csoda. Péntek este beülünk a közös kisbuszba és indulunk Budapestről Hernádszentandrásra. Átlényegülés. A 2,5 órás út alatt lemaradnak a hétköznapi frusztrációk, megnyugszom, megérkezem, megérkezünk. A 2-3 napban amit együtt töltünk az önkéntes társaimmal ebben az apró borsodi faluban, együtt eszünk, egymás mellett alszunk, közösen létezünk. Legtöbben azért jönnek, hogy az itteni hátrányos helyzetű gyerekeket segítsék, fejlesszék, ez a szervezet célja.

Eközben közösségi összefogással, önkéntesek kétkezi munkájával épül egy ház, hogy ennek a csodás kezdeményezésnek végre saját otthona lehessen. Ebben segítek én is. Minden darabkáján, ami a kezem nyomát viseli, szívvel-lélekkel dolgoztam, fontosak nekem. És egyszer csak cserép kerül a tetőlécekre, amiket én szögeltem fel. Valódi tető… és csak állunk a szakadó esőben hárman és nézzük a házat. Hát ezt jelenti IndaHouse önkéntesnek lenni. Köszönöm, hogy ennek a csodának a része lehetek!”

Azt a pillanatot a mai napig újra átélem, amikor ránézek a tanodára és hitetlenkedéssel vegyes örömmel tölt el, hogy építettünk egy házat. Egy éve lett teteje. Most ott élnek a azok a csodálatos társaim, akik úgy döntöttek, a karantén heteit is a gyerekek segítésének szentelik és egy hétvége után nem jöttek vissza Budapestre. “Békeidőben” már ott tanulnak a gyerekek.

Van még mit csinálni persze a házon és rettentően hiányzik, hogy ott lehessek. De szerencsére megvan a módja annak is, hogy itthonról segítsek, “6 km”-t vállaltam a Budapest- Hernádszentandrás út 210 km-éből. Ez hat óra társast jelent a 210 órányi össznépi célból, amit elosztva fogok ugyan eltölteni, nem a szombati maraton keretében, de talán így is ér. Az órákhoz tartozik egy összeg is is, 30 000 Ft adomány összegyűjtését tűztem ki célul. Segítetek?

Adományozók

5 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
<3

20 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
 

2 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
Szia :)

5 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
 

1 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
 

3 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
 

5 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
Hajrá!

5 000 Ft
Anonim támogatás May 2020
 

 
Somló Eszter