Blog

2023/24 – 10. hét beszámoló

29 Feb 2024 • Fügödi korai

Harmadik "házas" (házban tartott korai fejlesztő foglalkozások) alkalmunk lényegesen mozgalmasabban telt, mint az előző hetekben. Az anyukák (és szerencsére több esetben az apukák is) egymásnak adták a kilincset és érkeztek a kicsikkel és néha a nagyobbakkal is a közös játékra.

Tovább a bejegyzéshez

2023/24 – 19. hétvége beszámoló

26 Feb 2024 • hétvégéink

A legutóbbi hétvégén a nagyTanodában a cápáktól kezdve, Michael Jackson-on és a belső égésű motorokon át egészen a mesterséges intelligenciáig mindenféléről tanultunk együtt.

Tovább a bejegyzéshez

2023/24 – 18. hétvége beszámoló

19 Feb 2024 • hétvégéink

A nagyTanodában minden ötödik héten klub hétvégén vehetnek részt a gyerekek, ahol kötetlenebb formában tölthetnek együtt időt. A szombati és a vasárnapi csoportokban is abszolút sláger volt a csokiszószban úszó gofri, amire a nagyok megvendégelték a kistanodásokat is.

Tovább a bejegyzéshez

2023/24 – 9. hét beszámoló

15 Feb 2024 • Fügödi korai

A hóvirág és a tavaszi szél is megmutatta magát a fügödi ház körül, ahová a héten vártuk a fügödi családokat a kicsik kora gyermekkori programja keretében. Játszottunk orvososat, építettünk mozdonyt, kipróbáltuk a színes mászóhengert is.

Tovább a bejegyzéshez

2023/24 – 17. hétvége beszámoló

13 Feb 2024 • hétvégéink

A fügödi kisTanodában a hétvége egyik slágere a Jenga volt: a gyerekek meglepő ügyességgel építettek a tornyokat, többekkel már a játék határait feszegettük. És nagy sikere volt a festésnek is: megismertünk egy született művészt és elkészült a közeledő tavasz első szerelmes festménye is.

Tovább a bejegyzéshez

Mi a manna?!

8 Feb 2024 • minden más

A mannázás lényege, hogy a tanodába járó gyerekek minden foglalkozás végén mannamatricákat kaphatnak az aznapi teljesítményük után. Az önkéntesekkel olyan kérdéseket beszélnek át, mint például “Végigdolgoztad a foglalkozást?”, “Túlléptél önmagadon?”, melyek megválaszolása során a gyerekek felülvizsgálják és értékelik saját hozzáállásukat.

Tovább a bejegyzéshez

Lánycsoport összefoglaló

7 Feb 2024 • minden más

Lassan félidőhöz érkezik a lánycsoport, már 7 alkalmunk valósult meg. Korábbi témáink közt szerepelt a női ciklus és a kamaszkor sajátosságai. Legutóbbi alkalommal pedig áteveztünk az érzelmek világába.

Tovább a bejegyzéshez