Önkéntes lehetőségek

Szeretnéd, hogy Magyarország egy igazságosabb hely legyen?  Egy olyan hely, ahol nem csak azoknak van esélye, akik jó körülmények közé születtek, hanem a kisfalvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek is? 

Jelentkezz InDaHouse utazó önkéntesnek! Ne aggódj, az önkénteskedéshez semmilyen pedagógiai előképzettség nem szükséges, minden esetben kapsz felkészítést a képzéseinken és segítséget a későbbiekben! Az InDaHouse önkéntesei egy igazán különleges közösséget alkotnak: mindenki más-más egyéniség, sokan vagyunk sokfélék, különböző érdeklődéssel, háttérrel. Egy dolog viszont mindannyiunkban közös: hiszünk abban, hogy minden gyereknek egyenlő joga van a tanuláshoz, élményekhez és jövőképhez.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyél utazó önkéntes!

Az utazó önkéntesek feladata a folgalkozások megvalósítása a terepen. Ők találkoznak személyesen a gyerekekkel, elutaznak a hernádszentandrási InDaHouse Önkéntes és Gyerekközpontba, ahol a 4 programelem valamelyikében segítenek.

 

  • A korais önkéntesek a kora gyermekkori programban a legkisebbeket fejlesztik saját környezetükben, játékos módszerekkel, mondókákkal, formabedobóval, bábozással.

  • Az iskolaelőkészítős önkéntesek az iskolaelőkészítő programban támogatják az 5 évesek fejlesztését, felkészítve őket az 1. tanévre.

  • A kisTanodai önkéntesek egyénileg, személyre szóló feladatlapok segítségével tanulnak a kisiskolásokkal a kistanodában.

  • A nagyTanodai önkéntesek kiscsoportokban fejleszti a nagyobb gyerekeket a nagytanodában.

 

Segíts online!

Ha másik országban élsz, vagy bármi miatt nem tudod megoldani az utazást, online is van lehetőséged bekapcsolódni a munkánkba. Tarthatsz online foglalkozásokat a gyerekeknek hétköznaponként vagy készíthetsz feladatlapokat a kistanodába járó gyerekek számára.

 

és minden más…

Segíthetsz építkezni; mindig akad valami tennivaló a házunk táján.

Ha valami más ötleted van, hogy hogyan tudnál csatlakozni a munkánkhoz, oszd meg velünk!

 

Kérdésed van?

Keresd Evelint, aki az InDaHouse önkéntes-koordinátor munkatársa.

le.kim.evelin@indahousehungary.hu

+36 20 592 2475