Mentorprogram

A mentorprogramunkat azért hoztuk létre, hogy a tanodai foglalkozásokon túl személyes figyelmet, törődést, segítséget biztosítsunk minden hernádszentandrási tanodás gyereknek. Ezt különösen fontosnak tartjuk, hiszen hétvégéről hétvégére más-más önkéntesekkel dolgoznak a gyerekek, így a mentorok képviselik az állandóságot és stabilitást az InDaHouse-os életükben.

A mentor küldetése, hogy a mentorált gyerek életét kísérje, kövesse, lehetőleg hosszú távon. Ez azt jelenti, hogy külön figyelmet fordít a mentorált gyerek tanodai és iskolai előrehaladására, valamint testi-, lelki-, szellemi fejlődését segíti.

Mentor önkénteseink rendszeresen (minimum félévente 1-szer) meglátogatják mentoráltjaikat a gyerek otthonában, vagy egy közös program keretében. Ez segíti a mentort, hogy a családdal is kialakulhasson egy szorosabb kapcsolat, merjenek hozzá fordulni a gyerekkel kapcsolatban, illetve így jobban be tudnak vonódni a mentorált életébe. A gyerekek tanodai haladását szorosan kísérik: rendszeresen olvassák a foglalkozásokról készült tanodanaplót, illetve a feladatlapos önkéntesnek jeleznek, ha szükség van változtatásra.

Félévente mentor találkozón beszéljük át a nehézségeket és a jó gyakorlatokat, hogy hogyan is lehet egyensúlyt tartani: határozottan kísérni a gyerek tanulmányi előrehaladását és közben megtartani a jó, bizalmi, személyes kapcsolódást. A mentorprogramunk az InDaHouse módszertanának egy fontos része, célunk, hogy minél több gyereknek legyen mentora.