91%-os volt a tanév 10. InDaHouse hétvégéje Hernádszentandráson

Az InDaHouse önkéntesei azért utaznak a tanév minden hétvégéjén Budapestről Borsodba, hogy 100 ott élő gyereknek tartsanak személyre szabott fejlesztő foglalkozást. Természetesen minden hétvégén van hiányzó gyerek, aki éppen beteg vagy családi okokból nem tud jönni a foglalkozására. Minden gyerekünknek 5 hiányzásra van lehetősége egy félév alatt. Aki ennél többet hiányzik, kikerül a programból, mert az azt bizonyítja, hogy motiválatlan, igazából nem szeretne járni. Ilyen esetünk mindössze kettő volt az elmúlt 3 évben, amióta ezt a szabályt bevezettük.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy olyan módon dolgozunk a gyerekekkel, amit ők nagyon szeretnek. A hétvégén nálunk töltötte a közösségi pedagógia gyakorlatát egy miskolci egyetemista, aki több tanodában szerzett már tapasztalatot. Azt mondta, egészen meglepte a különbség, hogy nálunk minden a gyerekről és az ő fejlődéséről szól. Nem sok hasonló helyen járt eddig.

A mostani volt a tanév 10. InDaHouse-os hétvégéje. 15 önkéntesünk dolgozott 91 gyerekkel a tanodában, a koragyerekkori programban vagy mentorként. Köszönjük szépen!