PalántÁSOK

Társasmaraton 2022

***** Scroll down for English version *****

A PISA-vizsgálatok azt mutatják, hogy a magyar közoktatási rendszer nem tudja csökkenteni a gyerekeknek a családból hozott hátrányait, mi több, felerősíti és bebetonozza azokat. Az OECD országok közül Magyarországon az egyik legszelektívebb az oktatás. Ez azt jelenti, hogy nagy a különbség a különböző iskolák között. Mondjuk egy budapesti és egy ináncsi iskola között. Az iskolákban az oktatás minőséget befolyásolja az, hogy milyen társadalmi helyzetű gyerekek járnak oda, tehát a szegényebb régiókban, romák által lakott területeken a gyerekek nem kapnak olyan minőségű oktatást, mint Budapesten, Győrött vagy Székesfehérváron.

Az InDaHouse, csakúgy, mint sok más civil szervezet, azért dolgozik, hogy a gyerekeknek egyenlőbb esélyei legyenek Magyarországon es ne az határozza meg egy gyerek jövőjét, hogy Hernádszentandráson vagy Budapesten nőtt fel. A szervezet különböző fejlesztő foglalkozások segítségével eszközöket kíván nyújtani a gyerekeknek az önismerethez, önmegvalósításhoz és társadalmi mobilitáshoz.

Én öt éve vagyok a csapat tagja, mint feladatlapkészítő, Skype-os beugró és patrónus. Egy gyereknek első osztályos kora óta készítek személyre szabott feladatokat és egy másik gyereknek az idei tanévtől. A gyerekeknek lehetőségük van arra, hogy hétről hétre ők válasszák ki a feladatlap témáját. Éppen ezért készítettem már feladatlapot űrutazásról, II. világháborúról, híres bankrablásokról, az Audi történetéről, párducokról és sok minden másról. Számomra meglepő, hogy mennyire széles a gyerekeknek az érdeklődési köre és Nekik köszönhetően én is sok minden újat tanulok. A témakiválasztás mellett a gyerekeknek lehetőségük van reflektálni a feladatlapra, például megnevezni kedvenc feladatukat, illetve értékelni a feladatlapkészítő munkáját. Úgy gondolom, hogy ezzel nemcsak a tanulási folyamatot tudják kontrollálni, hanem a tanulás számukra játékosabb is lesz.

Ha számotokra is fontosak azok az értékek, amiket az Indahouse képvisel és szeretnétek tenni egy egyenlőbb Magyarországért, akkor kérlek támogassátok az adománygyűjtő akciónkat és ezzel együtt az InDaHouse munkáját.

Dóri

English version:

The PISA studies show that the Hungarian public education system is failing to reduce the disadvantages children bring from home, and in fact reinforces and entrenches them. Hungary has one of the most selective education systems among OECD countries. This means that there are big differences between different schools. For example, between a school in Budapest and a school in Ináncs. The quality of education in schools is influenced by the social status of the children who go there, so children in poorer regions, in areas where Roma are overrepresented, do not receive the same quality of education as in Budapest, Győr or Székesfehérvár.

InDaHouse, like many other NGOs, is working to ensure that children in Hungary have more equal opportunities and that a child's future is not determined by whether he or she grew up in Hernádszentandrás or Budapest. The organization aims to provide children with tools for self-awareness, self-realization, and social mobility through various activities.

I have been a member of the team for five years as a learning tool developer and mentor for newcomers. I have been creating personalized worksheets for a child since they were in first grade and for another child since this academic year. In our education program, children have the opportunity to choose the topic of the worksheet from week to week. I am amazed by the wide interest of these children and thanks to them, I got to learn more about space travel, World War II, famous bank robberies, the history of Audi, the life of panthers, and much more. In addition to selecting the theme of the exercise sheet, children have the opportunity to reflect on the tasks. For example, they can name the exercise they enjoyed the most. They can also evaluate the worksheet. By giving control to the children over the learning process, our sessions become more child-driven, personal, and fun.

If you care about the values that InDaHouse stands for and want to do something for a more equal Hungary, please support our fundraising campaign and the work of InDaHouse.

Thank you!

Dori

Donors

HUF 8,000
feszter 8 months ago
 

HUF 8,000
Matthew 9 months ago
Great cause! 

HUF 25,000
Luka Ferenc 9 months ago
 

HUF 15,000
Anonim támogatás 9 months ago
 

HUF 8,000
NG BOON HEE 9 months ago
Good work Dory, I am so proud of you ! :D 

PalántÁSOK
PalántÁSOK