21. hétvége. Építkezés, kamaszlázadás, influenza, TikTok, és egy Amigo

3 Apr 2020 • Hétvégéink

A tanév 21. hétvégéjét beárnyékolta az influenza, ami sok gyerekünket leterített a lábáról, 24 hiányzónk volt a tanodában. Emellett a kamaszok is belázadtak és a hormonok kontra InDaHouse csatában 2-0-ra veszítettünk, ugyanis két olyan kamasz lány is elbúcsúzott tőlünk, akik évek óta jártak hozzánk. Mindig nagyon sajnáljuk, amikor valaki kiszáll, mert azt gondolja, hogy nincs már szüksége ránk. Az az általános tapasztalatunk az elmúlt 5 év alapján, hogy aki így kiszáll, később szeretne újra csatlakozni és addigra nagyon lemarad a kortársaihoz képest és igen nehéz, ha nem lehetetlen felhozni őt arra a szintre, ahol akkor lenne, ha nem iratkozik ki tőlünk. De a kamaszkor ilyen. Nincs mit tenni, erőszakkal nem tarthatjuk bent őket a programban, hagyni kell őket döntéseket hozni akkor is, ha azok szerintünk rossz döntés.

Az így felszabaduló helyekre a várólistánkról tudunk felvenni gyerekeket, ez esetben egy olyan kamasz fiút, aki június óta arra vár, hogy felvegyük, de eddig nem volt hely, illetve egy olyan kislányt, aki kamaszos felindulásában egy évvel ezelőtt szállt ki, de most decemberben újra jelentkezett.

A sok tanodás önkéntesünk, aki ezt a hétvégét rászánta a gyerekeinkre, kicsit haszontalannak érezte magát, de besegített a koraisoknak és az építkezésünkben. Az építkezésünkre egyébként a mára már testvér-szervezetünkké váló Amigos a Gyerekekért Alapítvány egyik munkatársa is eljött segíteni, aki 4 éve már majdnem az önkéntesünk lett, de aztán jött a zöld csapat és elragadta tőlünk. De ami késik, nem múlik! 🙂 Köszi, Evelin, hogy eljöttél!

Mindössze 63 foglalkozást tudtunk megtartani ezen a hétvégén, viszont az önkéntes csapat rendkívül jól érezte magát, hatalmas kockaparty-t nyomtunk szombat éjjel, amit meg is örökítettünk a vadonatúj TikTok oldalunkon!