Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 6. hétvége beszámoló

2023. nov. 6. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A kora gyermekkori programban három vérbeli önkéntessel mentünk neki a hétvégének. A gyerekek már nagyon vártak ránk, a hétvége slágere az orvosi készlet és a nagyobbaknál a sünis társasjáték volt. Vasárnap egy rutinos hospitálóval kiegészülve folytattuk a hétvégét. A korais csapat az ő személyével gyarapodott.

Az iskolaelőkészítőben "Varázserő" vizsgáló hétvégénk volt, azaz pedagógiai szűrővizsgálatokat végeztünk 4 csodálatos logopédus: Bokor-Bacsák Györgyi, Zemán Anna, Paveszka Dóra, Félix Rita részvételével. Állomásos játékban gyorsszűrésben felmértük a gyerekek látás-hallás-beszéd és mozgás "varázserejét". A gyerekek nagyon élvezték a játékos gyorsteszteket és a jól végzett munka után a finom falatokat és a közös játékot. A vasárnapi egész napos eső sem vette el jókedvünket: minden érkező kisgyerek hatalmas mosollyal és érdeklődéssel toppant be a házba.

A csodálatos túraidő ellenére csak 3 hiányzóval zártuk a hétvégét a fügödi kisTanodában. Az önkéntesek nagy örömére ismét befutó volt a Lotti Karotti, néhány sávban pedig a Kukacvadászathoz és a Nem én voltam!-hoz is nyitottan állt a csapat. A fiúk nagyon élvezték a csúszdázást, de a gyerekeknek is egészen tetszett a dolog. Szuper új infókat tudtunk meg egy-egy foglalkozás alatt, például azt, hogy minden ember hűtőjében van rántotthús, a "tegnap után" egy létező időzóna és a Pötyinger a lehető legjobb név egy macskának.

A nagyTanodában érezhető volt a gyerekeken a szünet hatása, sokan annyira belejöttek, hogy tanodába is elfelejtettek eljönni. A legtöbben viszont frissen, vidáman és meglepően együttműködő hangulatban érkeztek! A nagyobbak már annyira belejöttek a csoportos rendszerbe, hogy olyan gördülékenyen ment minden, mintha csak a barátainkkal találálkoznánk és Billie Eilishról vagy a környezetvédelemről beszélgetnénk.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!