Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 5. hétvége beszámoló

2023. okt. 30. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A rutinos önkéntesekből álló korais csapat ismét nyakába vette a perei dombságot, hogy sok-sok játékot vigyen a gyerekekhez. A meleg őszi napsugaraknak köszönhetően  a friss levegőn tudtunk sok foglalkozást megtartani. Ismét előkerültek a színesek az építőkockák és a kirakók amik sok vidámságot szereztek a gyerkőcöknek.

Az iskolaelőkészítőben a hétvégén tízpróbában mértük fel a gyerekek tudásszintjét, így szinte a teljes foglalkozás egyéniben zajlott.  Az önkéntes csapat rutinos, régi motorosokból állt. Sajnos szinte minden sávban volt egy-egy hiányzó. Gyönyörű napsütés volt, ezért a csúszdát felállítottuk a gyerekek nagy örömére.

Az ősz utolsó napsugarai fogadták a fügödi kisTanodásokat, akik a szokásos lelkesedésükkel és dinamizmusukkal csaptak bele a hétvégébe. Igazán szép két napot töltöttünk együtt, még azok a gyerkőcök is szívesen ültek oda a feladatlap mellé, akiket máskor picit győzködni kell erről. Vadásztunk kukacokra, elmélyedtünk az írás, az olvasás és a számolás rejtelmeiben, és az egyik kislány még azt is elárulta, hogy ha majd felnő, akkor rendőr szeretne lenni.

Az előrejelzéssel ellentétben gyöngyörű időnk volt a hernádszentandrási kisTanodában, így a fölös energiákat le tudtuk vezetni egy kis játékkal a szabadban. A hétvége sláger társasa, a Kukacvadászat minden sávban nagy sikert aratott a gyerekek körében. Azt hiszem ez alkalommal is mindannyian számos aranyosabbnál aranyosabb emlékkel tértünk haza. Ilyen például, amikor a kis elsőosztályosaink feladatlapozás közben spontán rázendítettek a "Tó vize, tó vize csupa nádszál" kezdetű dalra. 

Jó hangulatban telt a nagyTanoda első klubhétvégéje. A kisebbekkel a közös mesenézés, a kézműveskedés, és fehércsokikészítés arattak sikert, a nagyoknál társasozós, beszélgetősebb alkalmak kerekedtek. Teret kaptak a srácok saját ötletei is, pl kihasználni a jó időt és sportolni kicsit. Volt egyérintő, foci, kosárra dobás, közös séta, és csoportos játékokat is játszottunk a szabadban. Örömmel láttuk, hogy elszaladt a 3 óra közösen, a srácok kicsit sem bánták, hogy dupla annyi időt töltenek együtt, mint más hétvégéken.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!