Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 3. hétvége beszámoló

2023. okt. 9. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A kora gyermekkori programban most hétvégén két csodálatos és talpraesett hospitálóval kiegészülve, öten mentünk házról házra, ahol ragyogó mosolyú gyerekeket találtunk. A farakáson pihenő hód alól óvatosan kipakoltuk a rönköket, elénekeltük a "Mókuska mókuska" dalt a huncut mókusról, színes békákat halásztunk a békás tóból, meggyógyítottunk minden torokgyulladásos háztáji állatot és égigérő tornyokat építettünk.

Az iskolaelőkészítőben teljes létszámú önkéntes csapattal és három profi hospitálóval nagyon gördülékenyen zajlottak a programok. A hétvége témája az alma volt. A gyümölcsöt minden műfajban körüljártuk (zene, mondóka, színezés, gyurma szobrászat). A fülbemászó alma dalok még elkísérnek minket egy pár hétig, reméljük a gyerekeket is. Az ősz beköszöntével sajnos betegség miatt voltak hiányzóink, főleg vasárnap. De akik el tudtak jönni, ők nagy kedvvel és kreativitással vettek részt az almajátékokban.

Ismét vidám kacajoktól volt hangos a fügödi ház a kisTanodában. A hűvös őszi idő sem tántorította el a tudásvágytól égő gyerekeket, hogy tanodába jöjjenek. A rutinos önkénteseknek és a remek hospitálóknak köszönhetően egy igazán sikeres hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Már beindult a suli, és a hernádszentandrási kisTanodások a második hétvégéjüket töltötték nálunk. Voltak hiányzók, magukat túlszárnyalók, és persze több csibész is a két napban. A jó időnek hála a feladatlapozások után a kertben is tudtunk még játszani, volt lehetőség labdázni, fáramászni, és kiélvezni az utolsó meleg napsugarakat. Kis csapatunk pozitív élményekkel zárta a hétvégét; jókat játszottunk, nagyokat nevettünk, és sokszor sikerült meggyőznünk a kezdetben vonakodó gyerekeket is, hogy részt vegyenek a közös játékban.

A nagyTanodában angolos hétvégénk volt, ami sosem egyszerű, mégis sikerült sok érdekes témát behozni. A nagyokkal Billie Eilish-on keresztül beszélgettünk a szerelmi csalódásról, filmjelenet segítségével a divatról, a friss NagyTanodások az angol ABC-vel és a színekkel ismerkedtek. Amikor sütött a nap, focizni is kimentünk, egyébként bent társasoztunk. Volt egy klassz hospitálónk is, akit a gyerekek természetesen azonnal befogadtak.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!