Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 1. hétvége beszámoló

2023. szept. 25. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Sokat nőttek a "korais" gyerekek a nyár alatt. A nagycsoportosoktól elköszöntünk, de a helyükre tündéri gyerekek érkeztek a kora gyermekkori programba. A kezdeti óvatosság után mindenki újra hamar belelendült a játékba. Táncoltunk, tornáztunk, alagutakon másztunk át, tartalmas hétvége volt.

Az iskolaelőkészítőben Manógyártó első hétvégénk volt sok-sok érdeklődő, néha még megszeppent, gyönyörű ötéves kisgyerekkel. Kevés hiányzóval és sok esővel sikeresen teljesítettük az idei év első hétvégéjét. Ismerkedtünk, hangolódtunk, varázserdőt színeztünk, táncoltunk. Gyorsan elszállt az a tízszer egy óra. Az új iskolaelőkészítősök büszkén pakolták fel a tablkára a fotóikat és kezdték meg a jelenlétüket jelző házikós matrica beragasztását a menetlevelükbe.

A fügödi kisTanodában ugyan az időjárás nem nekünk kedvezett, esős és szürke idő volt, a gyerekek és mi is nagy lelkesedéssel vetettük be magunkat a tanévbe. Az első alkalom során volt néhány elcsúszás, egy-két gyerek elfelejtette, hogy mikor kell jönni, de késve csatlakoztak. Csodaszép őszi fát készítettünk és nagyon lelkesen meséltek nekünk a táboros élményeikről. Az iskola is gyakran szóba került, főként az elsősök számoltak be részletesen a tanító nénikről és az új barátokról. 

Az ősz és az iskola beköszöntével a hernádszentandrási kisTanoda egész hétvégén a régi kistanodásainktól és az új kis elsősöktől zsongott. A nyári táborok utáni első találkozás vegyes érzelmeket keltett a régi gyerekekben, örültünk, hogy újra együtt lehetünk, picit szomorkodtunk, hogy a tavalyi, már jól összeszokott csapatok felbomlottak, s helyettük új csapatok alakultak, de közben azért elkezdtünk bizakodni is, hogy az új csapatokból új barátságok születhetnek - és születtek is már. Az elsősök hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a tanodai létbe, őszintén örülve minden új vagy régi-új játéknak, feladatnak, önkéntesnek, szabálynak és persze egymásnak, és annak, hogy végre itt lehetnek. Az első hétvége a gyerekek és az önkéntesek számára is a ráhangolódásról szólt, rengeteget játszottunk, közösen készítettünk egy őszi falevelekkel és a fényképeinkkel tarkított fát a tanoda ajtajára, de már belekóstoltunk picit a feladatlapozásba is.

A nagyTanoda  gőzerővel indult. Tanultunk a fehér csokiról, a hippikről és egymást is jobban megismertük a legújabb nagytanodásaink segítségével. A fiatalok izgatottan várják az idén debütáló klubhétvégét.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!