Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 36. hétvége beszámoló

2023. jún. 20. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hernádszentandrási KisTanodában szombaton tartottunk évzárót, ahová a gyerekek boldogan, felszabadultan és teljes létszámban érkeztek. Az érem- és oklevélosztás mellett nem maradhatott el a fagyizás, a játék és a mannavásár sem, ami minden kistanodást lázban tartott. Mindenki talált magának valami vásárfiát, egyesek csillámtetoválást, napszemüveget vagy legót, mások biciklit vagy házimozizást vettek a tanév közben szorgosan gyűjtögetett mannájukból. Akadt, aki szomorú volt, hogy vége a tanévnek az InDaHouse-ban, de újra mosolygott, miután megbeszéltük, hogy nyáron is látjuk majd egymást. Most búcsúzunk, de találkozunk a táborban!

A nagytanodában fagyival, és önreflexióval zártuk az évet. Komoly beszélgetések alakultak ki a mostani csoportos rendszer előnyeiről és hátrányairól. Megtudtuk azt is, hogy a Taylor Swift-es alkalom nem csak az önkénteseknek okozott maradandó élményeket. De persze kihasználtuk a kedvező időjárást is, és szakítottunk időt focira és pingpongra is!

Ragyogó napsütés fogadta vasárnap az utolsó Fügödi tanodai napra érkező gyerekeket, hogy még egyszer zsibongó élettel teljen meg a ház, mielőtt nyári pihenőre vonul. Nem tudni, hogy a már említett gyönyörű időjárás vagy az utolsó alkalomnak kijáró különleges programok (köztük a mindenki által nagyon várt Mannavásár) volt-e az oka, de hiányzó nélkül zajlott a Fügödi tanoda hétvégéje. És miközben egyik kezükben fagyival, a másikban a félév során gyűjtögetett mannákból vásárolt kincsekkel (sokuknak ott lóg büszkén a nyakában az egész éves szorgalmas munkáért járó emlékérem is) nyüzsgő gyerekekkel teli udvart nézi az önkéntes, újfent csak megerősödik benne az érzés, hogy miért is szereti ennyire ezt csinálni.

Szombaton elköszöntünk az idei év iskolaelőkészítős gyerekeitől: 34 kisgyerekből 30 fogja szeptemberben megkezdeni az első osztályt és ezzel a kisTanodát is. Az óvodai ballagás búcsúdalai és versei előadása közben megnéztük  a tavalyi Nagycsoportos leszek tábortól a múlt hétvégéig terjedő időszakot képekben, felidéztük a legemlékezetesebb pillanatokat. Készítettünk egy meglepetést az önkénteseknek, megtapsoltunk mindenkit az oklevele és munkafüzete átvétele közben, aztán egy jó kis fagyizással zártuk a csoportos ünneplést. Sokat nevettünk, figyeltünk egymásra és nagyon hálásak voltunk  az együtt töltött egy esztendőért. Igazi záró örömünnep volt az évzárónk.

A koraiban a tanév utolsó hétvégéjén nagyon jó időben, rendkívül kevés hiányzóval játszottunk főleg nagymozgásos játékokat a legkisebbekkel. Mindenki nagyon örült a fényképes oklevelének és a nagyobbacskák már izgatottan várják a Nagycsoportos leszek tábort, hogy ők is kipróbálhassák milyen a kisbusszal utazni.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!