Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 35. hétvége beszámoló

2023. jún. 12. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hernádszentandrási kisTanodában év végi visszamérést csináltunk, hogy lássuk mennyit fejlődtek a gyerekek és hogy jövőre mire kell még koncentrálni. A feladatlapok mellett szerencsére maradt még idő rengeteg játékra is, és a szép időnek hála sokat lehettünk az udvaron. Röpiztünk, fociztunk, pinpongoztunk, társasoztunk, frizbiztünk, bújócskáztunk, de a hangszerek is előkerültek. A csapat rugalmasságának és a gyerekek lelkesedésének hála nagyon jó hangulatban telt az utolsó tanodás hétvégénk.

A nagyTanodai foglalkozásokat hospitálók segítségével fogtuk össze, akik hamar belerázódtak a csoportos munkába és remekül helytálltak minden egyes helyzetben. A gyerekek jókedvűen és felszabadultan jelentek meg a tanodában, szinte érezni lehetett a nyári szünidő közelségét. Minden csapattal társasoztunk és elmesélték a nyári terveket, majd rajzoltunk családfát, megkerestük Atlantisz elsüllyedt városát, szerveztünk fesztivált tulipánkedvelőknek és parókadrukker tiniknek, és készítettünk hupilila, morgó varázsbogarakat.

Kirívó eseményektől mentesen, de igen sok meggy, eper (és rózsa)szedéssel folyt le a fügödi tanoda idei utolsó foglalkozása. Köszönet a csapatnak, akik ember- és szeniorhiányban is állták a sarat!

Az iskolaelőkészítőben csak néhány hiányzónk volt a hétvégén. A szobákban zöldségpiacot nyitottunk: adtunk, vettünk, kóstolgattunk és nyomdáztunk. Remélhetően jó pár zöldség és gyümölcs nevét, ízét, kinézetét hosszabb távra  memorizálták a gyerekek.

Az évvégét érezve kicsit fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel vágott neki korais hármasunk az utolsó előtti hétvégének. Bár szombaton az esőfelhőkkel, vasárnap a széllel kergettük egymást, szerencsére mégis a legtöbb helyen kint tudtunk játszani. A "kötelező" labdázások mellett épültek a tornyok és sokat gyógyítottuk az egyre több tüskéjét elvesztő sünikét. Énekszóban, zenélésben, nagy mosolyokban is bőven volt részünk, így végül elégedetten zártuk mindkét napot.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!