A tanév 2. hétvégéje

17 Sep 2020 • Hétvégéink

A tanév második hétvégéjét már mindenki maszkban töltötte és sokan online csatlakoztak be hozzánk. Az új önkéntesek beavatása is félig online, félig személyesen történt.
Az önkéntesek megtartásának egyik fontos eleme, hogy állandóságot, stabilitást nyújtsunk a számukra, az emberek szeretik tudni, hogy pontosan mire számítsanak. Ez most teljesen ellehetetlenülni látszik a járváyn miatt és ebbe a bizonytalan rendszerbe próbálunk mégis valami stabilitást sugározni az újak felé.
Csodálatos csapatunk volt, aminek a tagjai mind az online, mind az offline térben szuper rugalmasak és ügyesek voltak. Még a csoportos játékokba is bevontuk az online résztvevő embereket!
Február óta meg tudtuk tartani az első koragyerekkori foglalkozásainkat is! Borzasztó még még kimondani is, hogy a járvány miatt félévig ellátatlanok maradtak a legkisebb gyerekeink. Mindent elkövetünk, hogy dacolva a járvány okozta helyzettel, ne hagyjuk őket még egyszer cserben, folyamatosan keressük a megoldást arra, hogy miként tudjuk megtartani az ő foglalkozásaikat is biztonsággal.
A tanévünk 2. hétvégéjén 15 önkéntesünk és 7 új önkéntesünk vett részt személyesen vagy online. 88 foglalkozást tartottunk meg összesen, 22 koragyerekkori, 32 iskolaelőkészítő és 34 tanodás alkalom történt meg a hétvégén.
A legmeghatóbbak a 6 évesek voltak, akik a fennálló helyzet miatt muszáj volt, hogy önállóan vegyenek részt életük első online foglalkozásán. Fantasztikusan ügyesek és vagányak voltak!