3. hétvége és az újra tervezés

21 Sep 2020 • Hétvégéink

Pénteken reggel 3 leendő önkéntes mondta le az utazást egészségügyi okokból. Ketten betegek lettek, egy valakinek pedig kiderült, hogy a kollégái átestek a Covidon, de nem lehetett tudni, hogy mikor.

Úgy éreztük, hogy időre van szükségünk ahhoz, hogy átgondoljuk a biztonság kérdését, és túl kockázatosnak találtuk Hernádszentandrásra hozni az önkénteseket, ezért az utolsó pillanatban lemondtuk az utazásokat, a koragyerekkori és a fügödi foglalkozásokat. Talán le sem kell írni, hogy ez milyen borzasztó érzés volt, hiszen az InDaHouse lényegét jelentik a fejlesztő foglalkozások és a legitimitásunkat az adja, hogy a heti 150 foglalkozásból mennyit tudunk megtartani. Ezzel a lépéssel lecsökkent az e heti szám 50 alá, mert a 150 gyerekből mindössze 50-en járnak a tanodánkba, ahol meg tudtuk szervezni az online foglalkozásokat.
Most azonban krízis helyzet van, és abban bízva, hogy ezt az önkénteseink és a támogatóink is megértik, valójában megkönyebbülve mentünk bele a hétvégébe. 15 önkéntesünk tartott online foglalkozást a hétvége során és 4 új önkéntes tanult be mellettük, akik ezután önállóan is tarthatnak foglalkozásokat.
Az online foglalkozások minden gyerekünknél könnyedén mentek, a legkisebbeknek is, sőt, az autista kisfiúnknál is. A csoportos foglalkozásoknál 3 feladatot oldottunk meg minden csapattal. Egy hétvége során 8 gyerekcsapat jön a tanodánkba. A bemutatkozó és az egymásra hangolódó gyakorlatot kicsit nehezítette az akadozó internet, de minden gyerek türelmesen kivárta, amíg körbeértünk. A harmadik, a gyerekek közös munkáját igénylő feladatot minden csapat bemutatta az online csatlakozó önkénteseknek, ami nagyon megható volt, hiszen a prezentálás minden felnőtt életében fontos feladat, és most még a 6 évesek is elkezdték gyakorolni.
Összesen 33 gyerek vett részt a tanoda foglalkozásain. Sokan voltak betegek, és 3 gyerek hagyta abba a nálunk való tanulást, különböző okoknál fogva.