Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – Tavaszváró hétvége beszámoló

2024. ápr. 9. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Tavaszváró sportnap - Hernádszentandrás
Pénteken az önkéntesek érkezése után hosszan és alaposan készültünk a másnapra, átbeszéltük a teendőket, elosztottuk a feladatokat, összekészültünk az eszközökkel. Szombaton reggel szemerkélő esőre keltünk, ami szerencsére nem bizonytalanított el minket annyira, hogy lemondjuk a programot. Jól tettük, mert szuperül telt végül a nap! Hernádszentandráson 12 önkéntes erősítette a csapatot. Miután megérkeztek a perei, ináncsi, és hernádszentandrási gyerekek a focipályára, rögtön üzembe helyezték a sporteszközöket, igy kezdődött el a bemelegítés a napra. Mindenki elfoglalta a helyet a focipályán, vagy a pálya szélén lévő játéksarokban, ahol pompom készítés és színezés zajlott. Megkezdődött a program: fogócska variációkkal inditottunk, volt halászfogó, jégtörő fogó, és szines csipeszekkel is kellett kergetni egymást a gyerekeknek. Ezután következett a sorverseny, ahol minden csapat kitartóan végezte a feladatokat, akár az egylábon ugrálásról, vagy a ping pong labdával egyensúlyozásról, akár a vizhordásról volt szó. A gyerekek hazatértek pihenni, mi pedig ebédszünetet tartottunk a focibajnokság előtt. Az utolsó program pedig igazi sikert aratott: rengetegen jöttek el focizni is, vagy csak a bajnokságot nézni. Még egy szurkoló performansz is készült. Nem csak a pályán, hanem pálya mellett is pörgött az élet akár szurkolással, akár játékkal telt. A játéksarok is népszerű volt egész nap: volt, aki az egész napot a földön ülve töltötte és színezett, pompomot készített, beszélgetett, de sokan használták ki a hinta és és csúszda adta lehetőségeket is. Elképesztő volt látni, hogy kortól és nemtől függetlenül milyen lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek a különböző programokon. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük, tavasz, üdvözlet!

Tavaszváró sportnap - Fügöd
Egy igazán fergeteges sportnapot tudhat a háta mögött a fügödi csapat, a közel 130 szülő, gyerek, tesó és unokatesó mellet a kutyusok is kijöttek a focipályára begyűjteni jó sok simit, sőt akik épp nem fociztak még malacokkal is találkozhattak. A jó időnek hála a fogócskát és a sorversenyt is hosszan tudták élvezni a gyerekek, a foci után már a nagy tesók és szülők is érdeklődtek. Tanultunk és tanítottunk új körjákékokat, színeztünk, és belopta magát a fügödi családok szívébe a tollas is!

A gyerekek hetekkel ezelőtt értesültek arról, hogy ez a hétvégéjük különleges lesz. A szokásos tanulás helyett a sporté lesz a főszerep. Minden alkalommal, amikor találkoztunk velük, sorra kérdezgették, hogy mennyit kell még aludni. Még nagyobb volt az öröm azon tesók körében, akik sajnos nem lehetnek InDaHouse-osok, hogy ezen bizony most ők is részt vehetnek.

Hasonló nagy lelkesedéssel várta ezt a napot az önkéntes csapat is. Elkészült a játékgyűjtemény, beszereztük az eszközöket. Pénteken pedig már gőzerővel készítettünk elő mindent, gyakoroltuk a játékokat és együtt izgultunk, hogy másnap jó idő legyen.

Nagyon megható volt látni, hogy az önkéntesek milyen kreativitással reagáltak váratlan helyzetekre és mekkora szeretettel terelgették a gyerekeket. Ugyan nagyon elfáradt a csapat, de ez sem szegte a kedvünk, hogy éjszakába nyúlóan társasozzunk, beszélgessünk.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!