Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 21. hétvége beszámoló

2024. márc. 11. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Hiányzó nélkül sikerült a hétvégét eltölteni a kora gyermekkori programban. Újra előkerültek a kedvenc játékok, sláger ismét az orvosi táska volt; és még a tavaszi szél vizet áraszt is felcsendült.

Az iskolaelőkészítőben a hétvége főszereplője a Lókötő Róka volt, ezt a mesét dolgoztuk fel a gyerekekkel ezen a Játékhétvégén. Plüss állatokkal elbáboztuk, dramatizáltuk a történetet, kiszíneztük a főszereplőket, és akadálypályán is eljátszották a gyerekek a Süni, a Róka, a Mackó és a lovacskák történetét. Sok nevetéssel telt ez a hétvége az iskolaelőkészítőben, a lelkes önkéntesek és a gyerekek is felhőtlen hangulatban zárták ezt a borongós márciusi hétvégét.

A fügödi kisTanodában a szemerkélő eső ellenére is vidáman telt a két napunk. Összesen 29 foglalkozást  tartottunk. Megtanultuk Brúnó macival az illedelmes bemutatkozást, a szemkontaktus tartását, mozogtunk a szivacs dobókocka pontjait figyelve és a komoly munka után minden kis csapattal jutott idő közös játékra is. A hét favoritjai voltak a jenga, a Lotti Karotti, a Dobble és a stikeezek. Mindannyian jókedvűen és elégedetten zártuk a hétvégét.

Ismét angol foglalkozások voltak a nagyTanodában. A borús és hideg idő nem vette el senki kedvét, a srácok sok játékot ismernek már, maguktól kérik a kedvenc társas és csoportos játékait, és nagy siker a múlt hétvégén kipróbált gyurmázás, amit akár activityvel kombinálva, akár önmagában, akár a foglalkozások alatti nyomkodás formájában örömmel fogadnak a srácok.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!