Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 14. hétvége beszámoló

2024. jan. 23. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A koraiban igazi januári hideg időben vágtunk neki a hétvégének, de szerencsére nagyon kevés hiányzónk volt, a két nap alatt 25 családnál jártunk, mégis a lelkes kis csapatunk legtöbbet említett jelzője a nyugalmas és békés volt. Most is előkerült a kedvenc orvosi táska, nagy sláger volt a lego és a többi építő, amiből nem csak torony, de még egy tehénfigyelő drónkamera is készült.

Az iskolaelőkészítőben testünk és lelkünk melegen tartásával foglalkoztunk a jeges januárban: a forró teát jégkockákkal hűtőttük ihatóvá, miközben megbeszéltük ötéves szinten a hideg és meleg testi-lelki vonatkozásait. Aztán először papírbabákon gyakoroltuk a téli ruhadarabokat, majd kipróbáltuk a öltöztetést a kölcsönbe kapott játékbabákon is. A babákkal való öltöztetés közben kedves és gyengéd mozdulatokat, szavakat mondogattunk a babáknak. Nagy örömünkre szolgált, hogy a babákkal való játékban nemcsak a kislányok, de a kisfiúk is nagyon lelkesek és együttműködőek voltak. A játékbabák felöltöztetése és megmelengetése után minden csoport megismerkedett az új 'beszélgetős Babával', akit Lujzi névre kereszteltünk. Lujzi lett Tóbiás utódja. Lujzi, a tavaly bevezetett Persona Doll módszer új megtestesülése, havonta látogat el beszélgetni a gyerekekkel, hogy segítsen az érzéseik és az őket foglalkoztató dolgok megfogalmazásban. Több helyzetben is kimaxoltuk a cukisági-barométerünket.

Bár a fogcsikorgató hideg csendessé tette hétvégén a falut, kevés hiányzónk volt és makk egészséges gyerekek is érkeztek a fügödi kisTanodába. A vízízű, cukormentes tea mellett sok-sok boldog lazaccal melegítettünk be a tanulásra. A játék nagy sikernek örvendett, egyik csapattal jobbat játszottunk, mint a másikkal!  A hétvégi tanodát különlegessé tette egy önkéntes szülinap, amire még nálunk is komolyabban készültek a gyerekek. Volt aki már otthon készített rajzot, volt aki a tanodában írt üdvözlőlapot, de még lego-epertorta is sült a fügödi Fő utcában!

A hernádszentandrási kisTanodában is megtartottuk az idei első foglalkozásokat. A tanulás mellett sokféle játék előkerült, de a legnépszerűbb eszköz ezen a hétvégén a nagy rajztábla volt: erre nem csak a bemelegítő játékként megtanult Activityhez rajzoltunk, hanem segítségével olykor a gyerekek is tanítóbácsikká és -nénikké változtak, piros és fekete pontokkal jutalmazva bennünket.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!