Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 11. hétvége beszámoló

2023. dec. 11. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Ezen a hétvégén már elkezdtünk ráhangolódni a karácsonyra az iskolaelőkészítőben. Díszítettünk karácsonyfát, fűztünk karácsonyi láncot, és elkészítettük a jövő hétre a karácsonyfa-díszeket. Sógyurmából hóembert gyúrtunk, orra helyére szegfűszeget raktunk, hogy otthon illatozhasson.

A gyerekekben a Mikulás érkezése volt a leghangosabb, részletekbe menően elmesélték, hogy mi lapult a Mikuláscsomagokban, de emellett szinte mindegyik csapat töviről-hegyire elénekelte nekünk az óvódában tanult Mikulásnapi dalrepertoárt is. 

A tél beköszöntével nagyon szívszorító volt megtapasztalni, hogy mennyire alulöltözöttek, évszaknak nem megfelelő cipőcskékben érkeztek meg a kicsik a fügödi házba, hogy a délutáni sávokban már lényegesen jobban fogy a kenyér, hogy mennyire melegítő tud lenni egy pohár tea... Ez nyilván nem újdonság, viszont nem könnyű ezeket a tapasztalatokat a hétvége után vinni. Az érzés viszont, hogy a gyerekek örömmel jönnek, mosolyogva mennek, és várják a következő alkalmat: mindenért kárpótol!

A fügödi kisTanodás gyerekek már nagyon várják a jövő hétvégi közös karácsonyozást, a mostani feladatlapok is segítettek minket hangolódni az ünnepre. Amíg a gyerekek uzsonnáztak, mi önkéntesek arról érdeklődtünk, hogy mivel szeretnének foglalkozni felnőttként. A rendőr szakma változatlanul nagyon népszerű a lányok körében is, a fiúk közt elhangzott a tűzoltó és a katona is, és az egyik kislány egy cégnél szeretne majd dolgozni. Rajta vagyunk, hogy ezek az álmok valóra váljanak.

A hernádszentandrási kisTanodában a hétvégén senior hiányában alternatív társasos, kezműveskedős foglalkozást tartottunk. Rókanyomont és Lotti Karottit játszottunk, utána karácsonyi képeslapot, fadíszt készítettünk, vasárnap pedig a tanodai évszak-fát újítottuk meg télire.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!