Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023 – KisTanodás leszek! tábor, Fügöd

2023. aug. 18. • Szarka Zsanett • táboraink

Az idei nyár második kisTanodás leszek tábora igazán jól sikerült a fügödi gyerekekkel és nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek élvezték az önkéntesek által összeállitott programokat.

A tábor négy napos volt amely során a gyerekek három sávban érkeztek és mindegyik sávnak alapvetően négy fő programelemmel készültünk: körjátékok, sorverseny, kézműveskedés és szabad foglalkozás, ami során a gyerekek határozhatták meg, hogy mivel szerettek volna játszani.

A tábori foglalkozásokat közös csapatkiáltással kezdtük és általában azzal is zártuk, amit a gyerekek nagyon élveztek, és ami keretet adott mindegyik tábori napnak. (A csapatkiálltás ötlete eredetileg a táborban résztvevő egyik gyerektől származott.) Ezek alatt a programelemek alatt nagyon sok mindent kipróbáltunk a gyerekekkel, volt medvevadászat, a Három nyúl cimű mesének a közös eljátszása, megtanultuk a mély kútba tekinték cimű körjátékot, horgásztunk, tanultunk tábortáncot és készitettünk harapós halacskát és teknőcöt is.

Külön programelem volt a fogmosás bevezetése is a gyerekek körében. Öröm volt látni, hogy a gyerekek napról napra egyre ügyesebbek, egyre jobban bekapcsolódtak a programokba és a tábor során egyre jobban egy csapattá kovácsolódtak a gyerekek és az önkéntesek. A tábor negyedik záró napjára különleges programmal készültünk: először egy sétával inditottunk, ami során megnéztük a fügödi óvodát majd elsétáltunk a fügödi iskolához is, ahova a gyerekek szeptembertől járnak majd. A séta alatt a fügödi házban mindig maradt két önkéntes, akik a gyerekek távollétében a ház kertjében akadálypályát állitottak össze, amely a gyerekeknek nagy meglepetés volt és amelyet kivétel nélkül nagyon élveztek. A negyedik nap programját végül közös popcornozással, fagyizással és emléklap osztással zártuk. Összességében szerintem egy nagyon jó tábort zártunk egy nagyon szuper önkéntes csapattal, akik rengeteget munkát fektettek abba, hogy a tábor gördülékenyen menjen és akiknél végig azt éreztem, hogy nagyon odafigyelnek a másikra.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!