Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 33. hétvége beszámoló

2023. máj. 31. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hernádszentandrási kisTanodában a hétvégén újra felvettük a kognitív profil teszteket a gyerekekkel. Mindannyian nagyon ügyesek voltak és örültek annak, hogy rendhagyó módon nem papíron, hanem számítógépen történik a feladatozás. Mivel a tesztek nem vettek annyi időt igénybe, mint általában a feladatlapok, sok időnk maradt játszani. A játékidőt többnyire a szabadban töltöttük igazi nyári hangulatban: bodza szörpöt kortyolgattunk és a frizbi is előkerült.

A hévégének az öreg rókák önkéntes-csapata vágott neki nagy rutinnal, de fiatalos lelkesedéssel. Ezen a hétvégén a fügödi tanodában is újra a kognitív profil tesztek voltak a fókuszban, a novemberi első teszt után most újra felvettük a teszteket, hogy megnézzük hol tartanak most a gyerekek, miben fejlődtek, melyik területekre kell majd még fókuszálni. A gyerekek most is nagyon élvezték a számítógépes tesztet, játékokat, szinte még a legpörgősebb gyerekeket is lekötötte az új környezet. Mivel a tesztekkel gyorsan végeztünk, a maradék időben hosszabb társasokkal is tudtunk játszani, illetve  a jó időben kint a kertben csúszdázni.

Rendkívüli eseményektől mentesen zajlott a hétvége az iskolaelőkészítőban. Vidáman, ragyogó napsütésben. Szombaton csak egy hiányzó volt, vasárnap sajnos többen is hiányoztak. Sok gyerek lelkesen mesélt az óvodai ballagásáról. A háromfős önkéntes csapat nagy összhangban tevékenykedett mindkét napon.

Egy igazi háromfős "dream team" indult neki a korais hétvégének. Szombati erős szél ellenére is majdnem mindenhol kint a szabadban játszottunk. Már nagyon érződik, hogy itt a nyár. A hétvége a fő játékslágere a labdazás, focizás volt. Szinte mindenhova bejutottunk, így megállás nélkül végigpörgettük a hétvégét. Végül egy igazi helyi bókot is kaptunk, miszerint "Pacek a stil".

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!