Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 32. hétvége beszámoló

2023. máj. 23. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A tanodában igen különleges hétvégénk volt, hiszen megvalósult a várva várt kalandnap a Vasalt Utak együttműködésével. Fantasztikus élmény volt gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A gyerekek hihetetlen bátrak és lelkesek voltak. Egymás után győzték le a félelmeiket és léptek ki a komfortzónájukból. Elképesztő volt látni, hogy mennyire akartak fejlődni, megcsinálni azt is, ami elsőre ijesztőnek tűnt, és mindezek közben hogyan bíztatták egymást és szurkoltak egymásnak. Még azok is, akik eleinte a beülőt sem szerették volna felvenni, és egyik játékot sem szerették volna kipróbálni, végül maguktól kérték, hogy kipróbálhassák, majd végigmásztak a magas pályán is. A szemükben pedig látszott a csillogó büszkeség, hogy MEGCSINÁLTAM! Most tényleg minden gyerek túllépett önmagán és olyan élményeket szerzett, amiket sokáig magával vihet. 

Sajnos nem tudjuk az összes apró vagy nagyobb szívmelengető mozzanatot leírni, de az biztos, hogy ez a hétvége örök emlék marad mind a gyerekek, mind az önkéntesek számára. Köszönjük a Vasalt Utak csapatának, hogy lehetővé tették ezt az élményt számunkra.

Szerencsére csodálatos idő fogadott minket a hétvégén az iskolaelőkészítőben is! Kicsit még túl melegnek is éreztük időnként, főleg amikor a négy perei fiú négy felé szaladt! De feltaláltuk magunkat, és elővettük a focit, majd Ronáldot megszégyenítő passzokat adtunk és kaptunk a fügödi ház udvarán. A kézműves témánk szinte minden gyerkőc kedvét meghozta a festéshez, és csodás méhecskék, katicák, és egyéb ismeretlen rovarok készültek a foglalkozásokon. Elővettük a csúszdát is, a lányok kedvencét, mert minden csoporttal a szabadban fejeztük be az órát. Mindenki várja már az óvódai ballagást, és izgalommal készülnek, hogy szép ruhába bújva elbúcsúsztassák az ovis éveket.

Az első igazi kánikula nem tartotta vissza sem a szuper korais önkénteseket, sem a vagány gyerekeket, hogy hatalmasakat focizzunk, körjátékozzunk, mozogjunk a kertekben. A hétvége sztárja az átbújós kukac volt, amiben elvarázsoltunk kicsit és nagyot egyaránt óriási kacagások közepedte. Végre vége az orrfújós időszaknak, alig fogyott zsepi. Hivatalosan 41 gyereknek sikerült foglalkozást tartanunk, többeknek duplán is és persze sok tesó is becsatlakozott, mert vasárnap nem volt tanoda. Volt olyan sáv, ahol 11 gyerek volt egyszerre, ami így is szuper jól sikerült. Nem tagadjuk, hogy elfáradtunk, de szép élményekkel tértek haza a tapasztaltabb önkéntesek és a fiatal hospitálónk is.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!