Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 31. hétvége beszámoló

2023. máj. 15. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Ezen a hétvégén az idei tanév utolsó hagyományosan feladatlapozós foglalkozásai zajlottak a hernádszentandrási kisTanodában. A rutinos önkéntescsapat könnyen vette a vasárnapi sofőrhiány okozta nehézségeket, Andris, egyik önkéntesünk első kisbuszos útján gyakorlott sofőrként kanyargott Hernádszentandrás, Pere és Ináncs utcáin, miközben a gyerekek profin navigálták őt. Volt részünk Twister- és SOLO-partiban, gyűjtöttünk háztáji állatokat, de tanultunk kecskékről, leopárdról, sportokról, a Testvérek című sorozatról, Peppa malacról és Elzáról is.

A borult idő ellenére több csoportal is a szabadban kezdtük a foglalkozást a nagyTanodában, volt akit még a csepegő eső sem tántorított el a pinpongozástól. Sajnos sok hiányzónk volt, többen betegek voltak. Tanultunk Son Gokuról és Michell Obamáról is, több-kevesebb érdeklődéssel. Jó volt látni hogy a gyerekek egyre jobban szeretnek társasozni és egyre több társast ismernek.

A fügödi kisTanoda ezen a hétvégén visszatért a megszokott kerékvágásba a múlt heti TKP foglalkozás után, de élményekben ez a hétvége sem szenvedett hiányt. Ugi-bugiztunk, kő-papír-ollóztunk, horgásztunk, kukacokra vadásztunk, fociztunk, megnéztük, hogyan "mennek" a csigák a kertben (találgattuk, hogy apa, vagy anya csigához van-e szerencsénk, de komolyabb csiga-gender kérdésekbe most nem mentünk bele) és persze gyakoroltuk a számolást, meg a betűket is. Páran még az iskola-előkészítőbe látogató Tóbiással is talalkoztak, aki mindenkit elvarázsolt, és már nagyon várjuk, hogy a tanodába is ellátogasson. Ezen kívül mindenki nagyon várja már a jövő heti kalandnapot!

Nagyon vidám és hatékony hétvégénk volt az iskola-előkészítőben: a madarakról szóló rövid mesét mindenki figyelemmel hallgatta és a munkafüzet feladatait is ügyesen oldogatták meg a gyerekek. A 'babszemes' matekban sikerült megismerkednünk a "kacsacsőrrel" és az egyenlőség jellel. Tóbiás ismét ellátogatott hozzánk: mindenki kitörő örömmel fogadta, beszélgettünk az orvosnál tett látogatásokról, félelmekről és arról, hogy lehet biztonságosabbá tenni az ilyen látogatásokat.

Kisebb változások következtében szombaton és vasárnap is 3 fővel vágtunk neki a koraizásnak a hétvégén. Nagy lelkesedéssel indultunk, hiszen a csapatösszetétel fantasziktusan sikerült egyik és másik napon is. A gyerekekkel énekelt "Süss fel Nap" dalocska meghozta a kellő hatást, és varázslatot, mert akkora szerencsénk volt, hogy csak vasárnap délután kezdett szemerkélni az eső, így több foglalkozást is a szabadban tölthettünk el a vidám gyerektársaságban. Sok-sok hangszer, ének, mondóka került elő, illetve Sárkány bácsi is nagy sikert aratva csalt mosolyt az arcokra. Mindkét nap volt olyan sáv, ahol sajnos betegség vagy egyéb ok miatt nem tudtunk egy családot sem meglátogatni, de az extra pihenő még nagyobb lelkesedést adott a hátramaradt foglalkozásokhoz.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!