Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 30. hétvége beszámoló

2023. máj. 8. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Verőfényes napsütésben telt az idei tanév 30. hétvégéje a hernádszentandrási kisTanodában, ami TKP hétvége volt. A jókedvünket a hirtelen érkező nyári zivatar sem tudta elmosni, ami olyan hamar távozott, amilyen gyorsan jött. Ehhez hasonlóan gördültünk át az akadályokon, így egy meglepően harmonikus hétvégét sikerült zárnunk. Rovarokkal ismerkedtünk, hulladékok és természetes anyagok felhasználásával hotelt építettünk nekik, amiket nagy örömmel helyeztünk ki a kertbe. Néhány gyerek még a kis  lakók beköltözését is elintézte, ami nagy elégedettséggel töltötte el őket.

A meglepően nyugodt és harmonikus szombati napot egy kicsit pörgősebb vasárnap követte a nagyTanodában, de végül minden csoportot sikerült kicsit meglágyítani az angol feladatok iránt. Külön öröm volt a hétvégén, hogy mindössze három hiányzónk volt és több hiányzáspótló lap is érkezett. Nagyon jó volt azt is látni, hogy minden csoportban törekedtek rá a gyerekek, hogy minél kevesebb veszekedéssel, gördülékenyen tudjanak együtt dolgozni. Összességében egy izgalmas aranyásások szabotálásával, sportokkal és egyéb angol feladatokkal teli hétvégét tudhatunk magunk mögött.

A hétvége nagyon változatosan telt a fügödi kisTanodában, mind a gyerekek hangulata, mind az időjárás tekintetében. Sokszor sütöt a nap, de jégeső is esett. Voltak nyugodtabb foglakozások, de volt ahol nagyobb volt a pörgés, így vasárnap estére senkinek sem maradt "kilóméterhiánya". A hétvége egyébként a TKP jegyében telt, építettünk rovarhotelt, hidat egy tigrisnek a folyó felett, ugrottunk át lávafolyamokat és megtudtuk, hogy melyik a legbátrabb állatt.

Az iskolaelőkészítőben egy igazi játékos hétvégén vagyunk túl, ráadásul kellemes napsütötte időjárás kísérte mindkét napunkat. Kevés hiányzóval és egy remek önkéntescsapattal valósult meg a hétvége. Megismertük Gyuri kakas kalandjait a gyíkkal, segítettünk hazatalálni szétszéledt állatoknak és az Anyákról sem feledkeztünk meg, sok szép remekmű készült köszöntésükre.

A koraiban legkisebbek mellett az anyukáké volt a főszerep. A foglalkozásokon anyák napi rajzokat készítettünk, amiket a gyerekek kitörő örömmel rohantak átadni. Az időjárás végre megajándékozott minket azzal, hogy a szabadban tölthessük szinte az egész hétvégét, szóval rengeteget labdáztunk, kúsztunk a színes hernyó hengerben és társasoztunk a hűséges varázsszőnyegünkön.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!