Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 29. hétvége beszámoló

2023. ápr. 24. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hétvégén sok kinti játékban, szaladgálásban, napozásban és egyre kevesebb "Marics Petis" feladatsorban volt részünk a hernádszentandrási kisTanodában. A gyerekeket a jóidő mellett a közelgő májusi túra és egy új török sorozat is lázban tartotta. Hospitálónk is volt, Kata, aki vasárnap már önállóan vezette a foglalkozás előtti játékot, és  akivel a gyerekek gyorsan és könnyedén hangolódtak rá a feladatlapozásra.

A társas maraton hétvégéjén a nagytanodában is társasoztunk a foglalkozások előtt, és a jó időnek hála ezt már az udvaron tehettük. A rutinos önkéntescsapatnak, lelekes gyerekeknek, és kevés hiányzóak hála nagyon flottul ment ez az angolozós hétvége. Sokmindenről volt szó, de a gyerekekre és főleg az önkéntesekre egy bizonyos Taylor Swift klip és az erről szóló beszélgetések tették a legnagyobb benyomást.

Ragyogó napsütésben telt a hétvége Fügödön is, szombaton még úgy tűnt, hogy a viszonylag sok hiányzó ennek tudható be, de a vasárnap már telt házzal dübörgő fügödi tanoda rácáfolt erre a feltételezésre. A kivételesen szép idő ellenére se volt nehéz rávenni a gyerekeket a tanulásra, és a kevesebb fügödi tapasztalattal rendelkező önkéntesek is úgy foglalkoztak a gyerkőcökkel, mintha világ életükben ezt csinálták volna. A foglalkozások után nem maradtunk sokat a házban, minden sáv végén maradt idő egy kis focira, csúszdára vagy pitypangkoszorú készítésre.

Három lelkes önkéntessel, és egy kiváló hospitálóval vágtunk neki a hétvégének az iskolaelőkészítőben. A munkafüzetben dolgoztunk a gyerekekkel, és tojástartóval és pingponglabdákkal "matekoztunk". Az akadálypálya most is nagy siker volt, és néhány csoporttal még labdázásra is volt idő az egyre szebb tavaszi virágos udvaron. A szemüveges iskolaelőkészítősök gyönyörű új szemüvegtokokat kaptak, ami láthatóan nagy boldogság volt a gyerekeknek.

Talán az eddigi év legnaposabb napján egy rendkívül gördülékeny korais hétvégét valósított meg a rutinos csapat. Szombaton, a nap végén még egy jutalom fagyizás is belefért Encsen. 31 gyerekhez sikerült eljutnunk, ami elég jó szám. Kevés volt a beteg szerencsére, de a jó idő miatt sokan inkább elmentek otthonról, velük ezért nem találkoztunk.

 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!