Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 27. hétvége beszámoló

2023. ápr. 3. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hétvégén megvalósult az InDaHouse tavaszváró különkiadása a tanodánkban. Sajnos az eredeti Kalandnap koncepciót elmosta az áprilisi bolondos időjárás, de szerencsére a kreatív csapatnak köszönhetően az utolsó pillanatban összeállt egy kincskereséssel, tojásfestéssel, kvízzel és egyéb érdekességekkel tarkított játékos program.
Nem kis kihívás volt a száznál több, különböző életkorú, lakhelyű és érdeklődésű gyerkőcöt lekötő tematikát és menetrendet összerakni, de a gyerekek és a stáb visszajelzései alapján is elmondható, hogy nagyon jól sikerült.

Nagyon jó volt látni, hogy mennyire lázba hozza a piciket egy-egy játékos "tojáskeresés", ügyességi feladat, vagy mennyire koncetráltan tudnak együttműködni a középiskolások a kisebbekkel. Az esti zárókörön a stábból álló csapat ugyan nagyon elfáradt, de megfogalmazta, hogy nagyon jó lenne több ilyen össznépi alkalmat szervezni, mert rengeteget ad a gyerekeknek. Ugyan jól érezték magukat a tanodások, de azért kicsit csalódottak voltak, hogy elmaradt a fára mászás, és még nagyobb lelkesedéssel várják a pótalkalmat.

Az iskolaelőkészítőben próbára tettük a gyerekek tudását: a Tízpróba (anyanyelvi és grafomotoros gyorsteszt) és egy játékos matekfelmérő volt a foglalkozások fókuszában.
Optimális helyzet alakult ki: miénk volt a fügödi ház, négyen voltunk és a kertben is nyílnak a virágok. A feladatok mellett minden kiscsoportba ellátogatott Tóbiás, a beszélgető baba, akivel igazán jó gondolatokat lehetett cserélni a nagycsopportosokat foglalkoztató dolgokról. Az áprilisi szeszélyes időjárásban - hol kint, hol bent - egy kis focira vagy könyvnézegtésre is jutott idő.

Ezen a különleges stáb hétvégén a korais csapat 4 fővel vágott neki a szombatnak és a vasárnapnak. Amennyire szeszélyes és kiszámíthatatlan volt a hétvége időjárása, annyira összeszedett volt az amúgy szinte "hospitálókból" álló csapat. Mindkét napon voltak családok, akikhez nem jutottunk be ilyen-olyan okok miatt sajnos...

A szombati nap kihívása kétségtelenül az volt, hogy az elmaradt tanodai foglalkozások miatt, a kisebb gyerekek mellett ott voltak a nagyobb testvérek, akik jelenléte kihatott a foglalkozások dinamikájára - de felkészültek voltunk, és nekik is vittünk foglalkoztató játékokat, társasokat, így mindenki megkaphatta a neki járó figyelmet.

Vasárnap még magabiztosabban indultunk a gyerekekhez, a mondókás repertoárunkat pedig egy "rögtönzött" Ringató-foglalkozáson bővítettünk, mindenki legnagyobb örömére.

 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!