Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 26. hétvége beszámoló

2023. márc. 27. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A tavasz megérkezését mi sem bizonyítja jobban, mint az első kinti csoportos játék a hernádszentandrási kisTanodában. Fényes, pörgős délelőtti és valamivel lustább, nyugodtabb délutáni foglalkozások töltötték ki a hétvégénket. A szorgalmas tanulásnak és a visszahozott feladatlapoknak hála, rengeteg dícséretet és extra mannát oszthattunk ki.

Ugyan nem a legrutinosabb NagyTanodázós brigád állt össze, fantasztikus hétvégét töltöttünk együtt az InDaHouseos gyerekekkel, fiatalokkal. Nagyon vegyes volt mindkét nap, rengeteg felemelő, szép és vidám pillanattal. Nagyon jó látni ezt a korosztályt ezzel a módszertannal, tényleg egy percig sem unatkoztunk: volt szerepjáték, színészkedés, kéktúra tervezés, költségvetés összerakás, szóval imádtuk az egészet!

A fügödi tanoda ezen a hétvégén alternatív programmal készült a gyerekeknek. S ha már különleges hétvége, egy "rossz" hírrel fogadtuk a gyerekeket:
– Sajnos ma a tanulás elmarad és egész foglalkozás alatt játszani fogunk!
A hír hallatán a hirtelen meglepett  arcokra gyorsan hatalmas mosoly került, és nagy boldogan üdvözölték a gyerekek ezt az információt. A lelkes csapatokkal diavetítős meseolvasással kezdtük a foglalkozásokat (volt, hogy a falra, volt, hogy a plafonra vetítettünk), majd véget nem érő, maratoni vasalós-gyöngyrakásba fullasztottuk a sávokat. Rengeteg cica, kutya, maci, ló figura készült és a gyerekek hatalmas küzdelmét látva az apró gyöngyökkel, az önkéntesek szíve egész nap úgy olvadozott, mint az elkészült figurák a vasaló alatt. A hősies kézműveskedés eredményeként szinte minden gyerek kihűlt figurákkal ment haza, az önkéntesek pedig hazatérve Budapestre már egy nap után készek lennének a gyerekekkel egy újabb vasalós maratoni nap eltöltésére.

Nagyon szép hétvégénk volt az iskolaelőkészítőben. Az idő nagyobb részt gyönyörű volt, szinte minden csoporttal kitudtunk menni a kertbe csúszdázni, ami valami egészen elképesztő örömöt okozott a gyerekeknek. A legtöbben nagyon szépen megcsinálták elötte a feladatokat így igazán hasznos is volt a hétvége.

Az összeszokott hármas fogatunk egy remek hospitálóval, Petivel kiegészülve járt házról házra a koraiban, hogy mosolyt csaljon a legkisebbek arcára. A hétvége zökkenőmentesen zajlott, így nemcsak a gyerekek repültek (játékból), de az idő is, mondjuk ebben az óraátállítás is segített. Két új gyerkőccel is volt szerencsénk elsőként megismerkedni a hétvége során, és most is beigazolódott: az InDaHouse-os gyerekek a legszuperebbek.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!