Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 25. hétvége beszámoló

2023. márc. 20. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Különleges hétvégét töltöttünk a hernádszentandrási kistanodában, a megszokott egyéni feladatlapozás helyett társasjátékozással és vasalós gyöngyözéssel töltöttük az időt. Ez lehetőséget adott arra, hogy kicsit kötetlenebbül is együtt lehessünk a gyerekekkel, amit mindannyian nagyon élveztünk. A kézműveskedés során beszélgettünk, sokat nevettünk és egy csoporttal még locsolóverset is tanultunk. 

A nagyTanodában ezen a hétvégén is angoloztunk. Minden gyerek aki eljött lelkesen angolozott, alacsonyan szálltak a "túllépett önmagán" mannák. Voltak akik több mint húsz perccel tovább maradtak, hogy befejezzék a nyomozást ami Londontól Rión keresztül Sydneyig vezette őket.

A hétvégén meseszép tavaszi idő várt minket Fügödön is a kisTanodában, így szinte minden foglalkozáson tudtunk kint játszani. A csúszdát és hullahoppkarikákat ügyességi játékká varázsoltuk a gyerekekkel, két foglalkozás között pedig labdákat és babzsákokat szedett az önkéntes csapat a tetőről. Új hospitáló önkéntes is csatlakozott hozzánk, aki játszi könnyedséggel vette fel a tanodás kesztyűt. Kerek és jó hangulatú hétvége volt, és bízunk abban, hogy jövő héten ismét magas részvétellel megy majd a tanoda.

A kis önkénteslétszám ellenére csodás hétvégét zártunk az iskolaelőkészítőben is. Ragyogó napsütés aranyozta be az egész hétvégét, így rengeteg csúszdázás, labdázás és hulahopp karikázás tette igazán mozgalmassá az iskolaelőkészítős foglalkozásokat.

A tavaszi szép időben egyre többször a szabadban terítettük le a játszószőnyegeket a koraiban. A sünik ismét megtalálták tüskéiket, épültek a duplotornyok, és már előkerültek a labdák is. Szombaton többeket nem találtunk otthon, de vasárnap egy lelkes hospitálóval kiegészülve szinte hiányzás nélküli nappal, fáradtan, de jókedvűen zárhattuk a hétvégét.

 

Ha Te is szeretnél InDaHouse önkéntes lenni, itt tudsz jelentkezni.

Ha adománnyal támogatnád a fejlesztő munkánkat, az adományozói sávban tudod megtenni.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!