Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 24. hétvége beszámoló

2023. márc. 14. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hétvége fénypontja a hernádszentandrási kisTanodában egyértelműen a tavaszi fa elkészítése volt a tanoda ajtajára! Csodaszép pillangókat és leveleket ragasztottak a gyerekek, igazán üde, színes fánk lett. Sajnos egészen sokan hiányoztak betegség miatt, de a megtartott foglalkozások jó hangulatban, aktívan teltek, tanulás előtt pedig jókat társasoztunk: kukacot vadásztunk, nyulakat szaporítottunk, és versenyeztünk, ki bizonyítja be ügyesebben, hogy nem az ő kisállata kakilt a szőnyegre.

A várakozásokkal ellentétben a hétvége időjárása eléggé hűvösre sikeredett, így a nagyTanodai foglalkozások is teljes egészében bent zajlottak. Minden foglalakozást meg tudtunk tartani, sokan meggyógyultak a múlt heti beteg gyerekek közül. A hétvégén a klasszikus csoportos játékok helyett inkább a társasozós bemelegítésé volt a főszerep. Minden csapat örömmel vette az asszociációs játékokat (Dixit és Detektíves kártya) vagy a kalózos kártyajátékot is. A legkisebbek csapatát viszont  a Boldog Lazaccal hoztuk lázba. Vasárnap voltak nagyTanodás gyerekek is a mannáikért vásárolt élményprogram beváltásán, de mivel ők szombati sávokban jönnek a Tanodába nem maradtak ki semmiből. Reméljük a következő hétvége már igazi tavasszal köszönt ránk.

Ezen a hétvégén a Fügödi tanodában a szokásos fogmosás-társas-tanulás kombó kiegészült az évszakos kézműveskedéssel: tavaszi virágokat és lepkéket gyártottunk papírból, és felragasztottuk őket a csodaszép rajzolt fánkra. Az önkéntes csapat szuper volt, hiába volt számukra javarészt ismeretlen terep a kisTanoda, mindenki nagyon gyorsan megtalálta a közös hangot a gyerekekkel és egymással is. Kisebb-nagyobb nehézségek árán, de sikerült megvalósulnia egy feladatlapossal való online tanulásnak is, ami rengeteget jelentett mindkettőjüknek, reméljük, hogy még sok-sok ilyen lehetőség lesz a jövőben!

Nagyon jó kis csapat dolgozott együtt az iskola-előkészítőben is és a gyerekekkel is jól együtt tudtunk dolgozni. Kevés volt a hiányzó. Második napon a munkafüzetes feladatok megoldása jobban sikerült. Az akadálypályát minden gyerkőc nagyon-nagyon élvezte.

Egy kihívásokkal teli hétvégét tudhatunk magunk mögött a koraiban. Ettől függetlenül a sok betegség és a borús időjárás sem tudta kedvünket szegni, hogy vidám foglalkozásokat tartsunk. A hétvégén a sok kirakós építős játékok mellett sikerült egy-két csoportos játékba is bevonni a gyerekeket, amik nagy sikert arattak. 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!