Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 23. hétvége beszámoló

2023. márc. 6. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Ezen a hétvégén ismét TKP (tanulást könnyítő program) módszertana mentén zajlott a hétvége a kisTanodákban. A gyerekek lelkesen gyűjtögették négy állomáson át a tavasz darabkáit, abban reménykedve, hogy így Kalandvölgybe és Hernádszentandrásra is elérkezik a tavasz. Mindegyik állomást nagyon élvezték a gyerkekek, sőt többen "túllépett önmagán" mannát is gyűjtöttek, annyira odatették magukat a feladatok elvégzése során.

A nagyTanodában sajnos sok hiányzó volt a hétvégén, sokan betegek voltak. Több sávban egyetlen gyerek érkezett meg, ilyenkor egyéni foglalkozást tartottunk. Nagyon tartalmasan teltek ezek a sávok is, érezhető volt, hogy időnként megvan az igény az egyéni kapcsolódásra is gyerek és önkéntes oldalról egyaránt. A csoportos foglalkozások többsége is jó hangulatban telt. Angolos hétvége volt, jobbnál jobb témákkal, mint Hollywood és az Oscar gála, érzelmek, család és Pip vakvezetői kutya története.

Nagyon jó hangulatú, gördülékeny TKP-s hétvégénk volt a fügödi tanodában is a szuper stáb- és önkéntescsapattal. Több gyerek elképesztő kitartást mutatott a feladatoknál, öröm volt nézni a koncentrációjukat, a jókedvüket. A gyerekek fejlődése figyelemben, együttműködésben annyira látványos, hogy néha magunk sem hiszünk a szemünknek. Talán a két elmaradt tanodai hétvége utáni várakozás, vagy a tavasz érkezése, vagy az eddigi sok befektetett munka és türelem, vagy leginkább mindezek együttes hatása volt, de az biztos, hogy egy ilyen hétvége után alig várjuk, hogy újra jöhessünk és megtapasztaljuk újra ezt a csodát, és lássuk, ahogy a gyerekek értelme egyre inkább kibontakozik, egyre magabiztosabbak, ügyesebbek lesznek és kedves, tiszta lényükkel beragyogják a hétvégéinket.

Az iskolaelőkészítős csoportokban A lókötő róka című mesét dolgoztuk fel játékos formában: mesedramatizálásba kezdtünk a gyerekek és a plüssök segítségével. Nem volt olyan csoport, ahol ne aratott volna osztatlan sikert a mese közös eljátszása, volt, ahol háromszor "adtuk elő" szerepcserével. A játékhétvége másik slágere a legó volt: tornyok, házak, állatkertek és benzinkutak épültek. A hazaindulás és a közös játék öröme megnehezítette jó pár csoport végén a hazaindulást, és zene volt füleinknek, amikor a gyerekek azzal búcsúztak, hogy "ma nagyon jót játszottunk"!

A koraiban teljes létszámmal és egy csodás hospitálóval vágtunk neki az első tavaszi hétvégének. Rekordszámú foglalkozásaink fókuszában a mostani alkalommal a körjátékok voltak. Ezen felül nagy sikert arattak az új ujjbábok is, melyeket a legutóbbi találkozón készített a korais csapat. Mi sem bizonyítja ezt másképp, mint, ahogy az egyik kislány mondta, mikor megérkeztünk hozzájuk: "Szeretem a néniket!"

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!