Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 20. hétvége beszámoló

2023. febr. 13. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hernádszentandrási kisTanodában jó hangulatban és kevés hiányzóval telt a hétvége, a "girl boss" csapattól kezdve a fülig érő vigyorral kő-papír-ollózó elsősökig mindenki megfordult nálunk a tanodában. Összeszokott és profi önkéntescsapattal vágtunk neki a foglalkozásoknak, és a hospitálónkat is egyből megkedvelték a gyerekek. Rengeteget tanultunk Marics Petiről, Manuelről és Mbappéról, na meg persze arról, miért nem szabad összeereszteni egy pávát és egy oroszlánt.

A nagyTanodában egy nyugis, jó hangulatú hétvégét zártunk, melynek fókuszában az angol állt. A gyerekek igazán együttműködőek voltak; sokat játszottunk és kiderítettük hogy milyen módokon lehet angolt tanulni, honnan ered a fehér csoki, és hogy mennyire csalóka lehet az ember első benyomása másokról.

A hideg éjszakák mellett csodaszép napsütéses hétvégénk volt fügödön a kisTanodában. Az elmúlt időszak önkénteslétszám-kihívásai ellenére sikerült összehoznunk a csapatot, többek között a csodálatos, korais megmentőinknek is köszönhetően. A fügödi "pandémia" (bárányhimlő) megy körbe a telepen, mégis kevés hiányzó mellett tudtuk megtartani a foglalkozásokat. A napsütés és a korais magic jól hatott a gyerekekre, csak úgy repkedtek a mannák!

Tádááám... Az iskolaelőkészítőben elkezdtek a gyerekek a saját munkafüzetükbe dolgozni. A mozgásos feladatok voltak a hétvégén a legnépszerűbbek, nagyon ügyesk voltak. Sokan hiányoztak betegség miatt, és akik eljöttek azok között is sokan megfázással, köhögéssel küszködtek. A Tanodás csapattal is nagyon jól működtünk együtt a fügödi házban.

A kora gyermekkori programban ezen a hétvégén teljes létszámú önkéntes csapattal szeltük a perei dombokat. Sajnos a náthaszezon miatt a szokásosnál kevesebb gyerkőccel tudtunk játszani, de ahol nem voltak betegek, ott nagyon jókat báboztunk, olvasgattunk és a nagytesók is szuperül elfoglalták magukat a "Ki vagyok én?" társasjátékkal. Különleges hétvégét tudhatunk magunk mögött, hiszen sem a Lotti Karotti, sem a horgászós játék nem került be a szatyrainkba, és magabiztosan kijelenthetjük, hogy ezeken túl is van élet!

Mi fejlesztést adunk.
Te adod az adód?

Adószámunk: 19102382-1-05
InDaHouse Hungary Egyesület

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!