Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 19. hétvége beszámoló

2023. febr. 6. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A hernádszentandrási kisTanodában örömhír és a program sikere, hogy a gyerekek mennyire szeretik a Tanulás Könnyítő Promgramos (TKP) hétvégéket! Önállóan mossák a fogukat is, már nem kell külön bíztatni őket! Az egyik gyerek egyedül volt a csoportjából, így lelkesen beszállt segíteni az önkénteseknek és a gyerekeknek farsangi díszbe öltöztetni a nagytermet. Kevés hiányzóval és átlagon felüli érdeklődéssel zártuk ezt a hétvégét.

Megtartottuk az év második TKP hétvégéjét a fügödi kisTanodában is, ahol a gyerekek állatok lábnyomait keresve járták végig a finommotorikát, nagymozgást, magyart és matekot fejlesztő állomásokat. Szombaton 3, vasárnap 5 hiányzónk is volt betegség miatt, mint kiderült a legtöbben most esnek át a bárányhimlőn, többen is pöttyösen jöttek játszani. Fun fact, a négy önkéntes átlagéletkora 21 volt, reméljük, ezzel állítunk valami rekordot itt a KisTanodában.

Farsangi mulatságba vártuk az iskolaelőkészítősöket ezen a hétvégén! Kicsi, de fáradhatatlan önkéntes csapatunk is legalább annyira élvezte az együttlétet, mint ők. Kincset kerestünk, maszkot díszítettünk, végül csokis farsangi fánkkal kínáltuk a gyerekeket.

A csapatunk létszáma sajnos a koraiban sem volt teljes, de maximális lelkesedéssel pótoltuk ezt a hiányt. A gyerekek az évszaknak megfelelő számban voltak betegek, és szerencsére nagyon sok örömteli foglalkozásunk volt. A házakban szeretettel, melegséggel fogadtak minket a gyerekek, szülők, sok-sok mosolyt szerezve nekünk. Minden önkéntes megállapította, hogy jelentős fejlődés látszik a gyerekeknél, ami egyértelmű visszaigazolása, hogy miért is tartjuk hétről-hétre ezeket a foglalkozásokat. 

Ha Te is szeretnél InDaHouse önkéntes lenni, itt tudsz jelentkezni.

Ha adománnyal támogatnád a fejlesztő munkánkat, az adományozói sávban tudod megtenni.

Ha pedig adó 1%-od felajánlásával szeretnél segíteni, itt találsz részleteket.

Adószámunk: 19102382-1-05
InDaHouse Hungary Egyesület

Iratkozz fel a hírlevelünkre!