Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 18. hétvége beszámoló

2023. jan. 30. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Szinte hiányzás nélkül ment le a hétvége a hernádszentandrási kisTanodában. A fogmosás már rutinból ment! A közös társasjátékba is sikerült minden gyereket bevonni: mentettünk kutyát és cukrászkodtunk a Süti sulival. A feladatlapját mindenki élvezte, sokat tanultunk a pingvinekről, Ip Man-ről, de még KKevinről is.

A nagyTanodában szintén minden zökkenőmentesen ment. Egy sáv elmaradt a középiskolás fiúk budapesti fellépése miatt, a többi foglalkozás jó hangulatban telt. Bár a gyerekek még mindig nagy ellenállással fordulnak az angol felé, mégis kifejezetten együttműködőek voltak; a kisebbekkel testrészeket tanultunk, a nagylányokkal a ruhákat vettük át, és még az előítéletekről is tudtunk beszélgetni.

A hideg idő ellenére kevés hiányzóval, de teljes - és lelkes - önkéntes csapattal ment le a mostani hétvége Fügödön is a kisTanodában. Ezúttal a fő fókusz a közös társasjátékozáson volt, szinte a teljes csapattal sikerült egymásra is azért figyelve, a szabályokat betartva játszani, sőt a játék utáni elpakolás is gördülékenyen ment. Az elsősök egyre több betűt ismernek, sőt egyszerűbb szavakat is sikerült már sokszor kiolvasni, míg a másodikosok közül többen már önnálóan olvasták és kis segítséggel maguk értelmezték a feladatlapokat. Jó volt látni, hogy mennyit fejlődtek a gyerekek az első félévben.

Egyre okosabbak és együttműködőbbek a gyerekek az iskolaelőkészítőben is, ami a hideg hétvége ellenére lélekmelegítő volt. A legtöbb csoportban mindenki élvezet a foglalkozásokat. A mostani hétvégén a testrészekről tanultunk. Vannak hiányosságok, sok gyereknek még újdonság a boka és csukló neve vagy az ujjak nevei de sokat haladtunk és végtelen aranyosak voltak. Annyira jó volt velük lenni és remek önkéntes csapat jött össze.

A hétvégénk lendületesen, pörgősen telt a kora gyermekkori programban. Kevés betegünk volt, a hideg elől pedig behúzódtunk a melegen fűtött házakba. Nehéz a kicsi szobákban levezetni a sok energiát, de ezen a hétvégén inkább az elmélyedős játékok voltak a népszerűek. A gyerekek sokat fejlődtek a tanév kezdete óta, és úgy látjuk, egyre hosszabb időkre leköthető a figyelmük.

Ha Te is szeretnél InDaHouse önkéntes lenni, itt tudsz jelentkezni.

Ha adománnyal támogatnád a fejlesztő munkánkat, az adományozói sávban tudod megtenni. ➔➔➔

Iratkozz fel a hírlevelünkre!