Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2022/23 – 17. hétvége beszámoló

2023. jan. 23. • Szarka Zsanett • hétvégéink

A mostani hétvégén a mannavásáré volt a főszerep. A tanodás gyerekeket úgy ösztönözzük a tanodába járásra, az aktív együttműködésre a foglalkozásokon és a fejlődésre, korlátaik átlépésére, hogy év közben mannákat gyűjthetnek, amiket évente kétszer a mannavásárokon játékokra, élményekre válthatnak be. A vásár a jószívűség és figyelmesség jegyében telt és a foglalkozások is mind olajozottan zajlottak.

A nagyTanodában az első félév utolsó foglalkozásai minimális hiányzással zajlottak le, ami a mannavásárnak (is) volt köszönhető. Rövidebbek voltak így a foglalkozások a megszokottól, de ennek ellenére sikerült érdemben haladni a feladatlapokkal és eredményesen dolgoztak együtt a gyerekek. Jobbnál jobb témákkal találkoztak a feladatlapokban; a legnagyobb kedvencek a cipők, animék, divat és filmek voltak.

A hernádszentandrási kisTanodában is lezajlott a mannavásár. Sejthető volt, hogy a mannavásár nagy motiváló erő, ugyanis egy hiányzónk sem volt a hétvégén. Csodálatos hétvégénk volt, nagyon ügyesek és lelkesek voltak a gyerekek, akik remekül együttműködtek a két új hospitálóval is.

Nagyon békés de eseménydús hévégét töltöttünk el fügödön is. A tanodás gyerekek izgatottan érkeztek, hiszen fél évnyi munkájukat most beválthatták a mannavásár keretein belül. A foglalkozások olajozottan zajlottak és a vásár is a jószívűség és figyelmesség jegyében telt.   

Az iskolaelőkészítőben a magokról és a madarakról, tanultunk. A gyerekek boldogan ültettek búzát, szépen kidíszített cserepekbe. Jövő hétre reméljük kikelnek a magok. A gyerekek a foglalkozások végén boldogan akasztották ki a madáretetőket és töltötték fel magokkal.

A koraiban is egy igazán flottul zajló hétvégét tudhatunk magunk mögött. Szuper csapatunk volt, semmilyen fennakadás nem nehezítette a dolgunkat. Minden önkéntes és hospitáló elégedetten tért haza. Szerencsére 1-2 sávot kivéve mindenkihez sikerült bejutni.

Ha Te is szeretnél InDaHouse önkéntes lenni, itt tudsz jelentkezni.

Ha adománnyal támogatnád a fejlesztő munkánkat, az adományozói sávban tudod megtenni. ➔➔➔

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!