Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2021/22-es tanév első "normális" hétvégéje - egy év után először

2021. szept. 5. • Le Kim Evelin • hétvégéink

Tudjátok, mit jelent a hasdomb? Köldök. És a zúgunk? Hogy hangoskodunk, beszélgetünk az órán az iskolában. A 2021\2022-es tanév első önkéntes hétvégéjén ezeket is megtanulhattuk a fügödi gyerekektől.

Másfél év után most járt először hétvégi csodacsapat Hernádszentandráson! 

3 helyszínen, 128 gyereknek tartottak foglalkozást! Nagyon bízunk benne, hogy most már újra minden hétvégén elolvashatjátok az ehhez hasonló beszámolónkat a gyerekeket fejlesztő munkánkról!

A hétvége középpontjában a gyerekek mérése állt. Hatalmas energiákat mozgatunk meg annak érdekében, hogy minden hétvégén személyre szabott fejlesztő foglalkozásokat tudjunk tartani a fügödi, ináncsi, hernádszentandrási és perei gyerekeknek. Ahhoz azonban, hogy ennek értelme legyen, tudnunk kell, hogy milyen hatást ér el a munkánk, honnan indulunk egy adott tanév elején és hova érünk el a végére. Így lassan már az összes korosztályra kidolgozzuk a mérési rendszerünket. Ez egy több éve zajló folyamat. 

Ezúttal az iskolaelőkészítős és a tanodás gyerekek többsége lett felmérve. Ezúttal az anyanyelvi képességeiket vizsgáltuk, de a kisebbeknek a matematikaiakat is, valamint a beszédjüket, látásukat, hallásukat, sőt a fogaikat is. Mindez annak volt köszönhető, hogy egy csodálatos, 3 főből álló szakmai team töltötte a szombatját és a vasárnapját Fügödön. 

Az a cél, hogy a vizsgálati eredményeket beépítsük a gyerekek fejlesztési tervébe és a foglalkozásaikba. Szerencsére ebben is számíthatunk a szakember önkénteseinkre és munkatársainkra.

A rettenetesen hosszú szünet után voltak családok és gyerekek, akiken látszott, hogy elszoktak az InDaHouse-os hétvégéktől, de valószínűleg hamar visszajönnek az emlékek és a régi nyitottság. Ez főleg a koragyerekkori programunkra igaz, ahol a gyerekek életében másfél év végtelenül hosszú idő. 

Azért is küzdünk, hogy minden hétvégén elég önkéntesünk legyen. Folyamatosan zajlanak a felvételi beszélgetések, a képzések és már most is több hospitálónk volt, akikre ezután számíthatunk.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!