Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2021/22 – 22. hétvége beszámoló

2022. ápr. 12. • Szarka Zsanett • hétvégéink

Az InDaHouse-os gyerekek és önkéntesek számára igazán örömteli és tartalmas volt a hosszú hétvége. Megtartottuk az idei év első jelenléti, személyes és teljes hétvégéjét. A hét elején pedig jutalomkirándulásra mehettek a gyerekek.

 

A hétvége Hernádszentandráson és Fügödön is igen jól sikerült. Már mindenki nagyon várta  a viszontlátást az új gyerekek is gyorsan beilleszkedtek és jól érezték magukat.

 

A covid-üzemmódos működés alatt azok a gyerekek akik rendszeresen jártak az online tanodába állatkertbe mehettek, a nagyobbak pedig egy tokaji kiránduláson vehettek részt. Mindkét program nagyszerűen sikerült, nagyon élvezték a gyerekek és az őket kísérő önkéntesek is.

 

A gyerekek bár jól ismerik a Vadasparkot, a tigrisek és oroszlánok még mindig lenyűgözték őket, de a fő attrakció a kecskeudvar volt és persze a csúszda. A 12 alsós gyerekkel és az önkéntesekkel végigsétáltunk az ösvényeken, megnéztük a kígyókat, madarakat, teknősöket, makikat, a lámáknál kicsit elidőztünk, megtanultuk hogyan kell etetni ezeket az állatokat.

 

A tokaji kiránduláson az arra jogosult 14 kamaszból összesen 12 fő vett részt. Igazi tavaszi ragyogó napsütésben indult a csapat a kisbuszokkal Tokajba, ahol először a Világörökségi Bormúzeumot látogatták meg, majd 3 kisebb csoportra váltak szét, hogy elinduljanak felfedezni ezt a festői kisvárost. A csapatoknak - élükön 2-2 önkéntessel - összesen 12 állomáspontot kellett megtalálniuk és válaszolni az azokkal kapcsolatos kérdésekre. Így jutottunk el olyan érdekes helyekre, mint pl. a nemrégiben megújult bodrog parti sétány, a Finánc hegyi kilátó (ahonnan páratlan kilátás nyílik a Tisza és a Bodrog összefolyásánál fekvő tájra), a Zsinagóga vagy éppen az ún. Ágyúgolyós Ház. A gyerekek nagyon ügyesen teljesítették a néha tényleg fogós feladatokat, és a program végén még kokárdát is készítettek a vállalkozó szelleműek, hiszen mégiscsak március 15-ét ünnepeltük aznap.

 

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!