Különleges vendégek a 2. hétvégén

13 Sep 2021 • Le Kim Evelin • hétvégéink

💝 Gyakorlatilag az InDaHouse indulása óta szoros kapcsolat van köztünk és az újpesti Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium között. Ha jól számoltuk, az 5. osztály töltötte nálunk az elmúlt 10 napban a 10. osztályos gyakorlatát. Mindig nagy kihívás 30+ fiatalnak hasznos munkát adni 10 napon át, de ez talán most sikerült a legjobban, és ehhez természetesen a csodálatos pedagógusok és a lelkes diákok is kellettek.
⚽️ A fügödi telepen Encs Önkormányzatával együttműködésben körbekerítették a focipályát, ami a helyi gyerekek egyetlen kikapcsolódási lehetősége. Újjá varázsoltak egy buszmegállót és a népkonyhát is kifestették.
🧑‍🔧 A mi fügödi fejlesztő házunkban két új szobát kezdtek el kialakítani a tanodásaink számára, ugyanis idén már majd' 60 fügödi gyerek jár hozzánk tanulni, fejlődni és nem férnek el az eddigi helyiségeinkben.
👩‍🔧 A hernádszentandrási központunkban is rengeteget haladtak: befedték a raktárépületünket, bevakolták a vályogházunk oszlopait és sokat segítettek abban, hogy az önkéntesszállásunk utolsó, még nem elkészült szobája is hamarosan használhatóvá váljon.
💝 Hétvégén beszálltak a koragyerekkori fejlesztésbe, a tanodai foglalkozásokba és sokat segítettek a helyieknek tartott ruhavásárunkon is.
👩‍🏫 Az osztályfőnökük így írt minderről:
"Minden csapat 2-2 napot tölt a szentandrási és a fügödi tanoda építésével, és nagyon jól haladnak. A legnagyobb élmény mégis az a 2 nap, amit Fügödön a focipályát építve és a buszmegállót csiszolva töltenek. Együtt dolgoznak a közmunkásokkal, körüldongják őket a helyi gyerekek: “vigyázzák” (kisérgetik) őket az utcán, beállnak a kicsik is csiszolni, és van diákom, akit még vacsorára is meghívtak.🙂
Este az élménybeszámolókban röpködnek a nevek: Attila, Kassandra, Zsuzsi, Rikárdó, Laci meg a Veres…
Segíteni akarnak… Már nem csak gyakorlaton vannak, ahol teszik, amit a “tanárnő” mond nekik. Hétfőn délre átmenetileg elfogyott a munka a focipályán, mert nem ért még ide a szükséges anyag. Kitalálták, hogy akkor addig szemetet szednek a pálya körül, meg az úton! 💚
Nem akarok nagy szavakat használni, ezért nem mondom, hogy mindegyik diákom számára sorsfordító, ami itt zajlik Fügödön és Hernádszentandráson, de, hogy formálja őket - és ezáltal a jövő társadalmát - afelől nincs kétségem."
Ez a 10 nap csodálatos volt, bízunk benne, hogy a következő csapat is ilyen jól fogja érezni magát! Mi már tudjuk, hogy mi lehetne a közös projekt. 😘