Köszi Jancsi!

2020. aug. 8. • Sikersztorik

Jancsi 4 éve jár az InDaHouse-ba. Tegnap írt Messengeren, hogy szeretne segíteni nekünk felújítani a fügödi házunkat, ahol szerdán már gyerektábor lesz, így ma egész nap velünk dolgozott, az InDaHouse önkénteseként. Vizet szerelt, gipszkartonozott, festett.
Tavaly nyáron felvetette, hogy szeretné behozni a lemaradását, ami egy régi szembalesete miatt alakult ki: 2 évvel idősebb volt az osztálytársainál és 17 évesen fejezte volna be az általános iskolát. Ő azonban tovább is szeretne tanulni, ezért fel akarta gyorsítani az eseményeket. A segítségünkkel beiratkozott a dr. Ámbédkar Iskolába, ahol egy év alatt be tudta fejezni a 7. és a 8. osztályt.
Rengeteget tanult, amiben az önkénteseink voltak a segítségére: volt, aki a miskolci plázákban tanult vele iskola után, voltak, akik hosszú-hosszú órákon át tanultak vele telefonon és online a karantén alatt, sőt, azóta is, mert Jancsi a nyáron sem pihen, mert tudja, hogy az érettségihez nagyon sokat kell még tanulnia. Nemrég a Műszaki Egyetemen volt tanulmányi kiránduláson, és most elhatározta, hogy mérnök lesz.