InDaHouse Olvasóklub

2020. jún. 12. • Sikersztorik

📖Mi, az InDaHouse-ban dolgozó felnőttek nagyon szeretünk olvasni és faljuk a könyveket. Szeretnénk ezt az örömöt a gyerekeknek is átadni, ezért olvasóklubot alapítottunk velük.
📖 Ma 3. alkalommal tartottuk meg a pénteki olvasóklubunkat és mára kialakultak a keretei, még szerződést is kötöttünk.
☕️ Először mindig kialakítjuk a fizikai környezetet: berendezzük az olvasósarkot, elővesszük a könyveket, mécsest gyújtunk, kakaót készítünk.
🤓 Aztán egy olvasással kapcsolatos idézetről mondjuk el a gondolatainkat.
A mai ez volt, Gabriel Garcia Márquez-től:
“Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.”
💡A gyerekeknek az jutott eszébe, hogy azért jó a könyv, mert megvédi őket az unalomtól és izgalmas történeteket ismerhetnek meg általuk.
📖 Aztán mindenki kiválasztotta a könyvet, amit ma olvasni szeretett volna. A kisebbek mesekönyvet választottak, amit egy óra alatt ki is olvastak, a negyedikes tagunk egy olyat választott, amihez két alkalomra lesz szüksége.
🗣 Az olvasás után mindenki rajzolt egy kicsit, miközben elmeséltük, hogy ki miről olvasott, majd társasjátékkal zártuk ezt a csodálatos két órát.
🙏 Az olvasóklubunk nem jöhetett volna létre, ha az elmúlt években nem kaptunk volna adományba rengeteg jó minőségű, az alsósoknak megfelelő könyvet, köszönjük szépen! Az olvasósarok pedig 2 magánadományozónak köszönhetően születhet meg minden héten: a tatamikat és a párnákat tőlük kaptuk. ❤️
📚Jövő pénteken folytatjuk.