Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 5. hét beszámoló

2023. nov. 30. • Szarka Zsanett • Fügödi korai

Beköszöntött a tél a telepen: a nyirkos hideg miatt már nem tudunk kinti foglalkozásokat tartani. Behúzodtunk a családok kicsi szobáiba, ahol hol a hidegen, hol pedig a jó melegen osztoztunk. Megérkezett a programunkba a 40. kisgyerek is. Hétfőn hatan (!) vágtunk neki a “fügödi varázsszőnyeg programnak”, ezúton is köszönjük Demus Zsófia, Paukovits Kyra és Molnár Luca és a törzstagunk, Illés Marci hathatós közreműködését. Ezekben a napokban is színeket, énekszót és élményeket vittünk a kisgyerekekhez, akik mosolyogva sündörögtek nagy táskáink körül és izgatottan segédkeznek a pikniktakarók leterítésében. Minden alkalommal szívmelengető látni, ahogy a foglalkozások végén a játékok elpakolásában is partnerek tudnak lenni, amit nagyrészt szüleik támogató jelenlétének és a rendszerességnek köszönhetünk.

December első hetében lesz egy rendkívüli napunk, mert Kenyából érkeznek hozzánk pedagógus kollégák, hogy megnézzék, hogyan zajlik az otthoni keretek között történő korai fejlesztés az InDaHouseban. Ígérjük erről is beszámolunk majd.

A projektet Kovácsné Farkas Judit támogatta a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány szakmai közreműködésével.

Erika, gyógypedagógus kollégánk, múlt héten újra látogatást tett a fügödi óvoda Margaréta csoportjába is, ahol a látássérült kislány Evelin és a legtöbb volt fügödi korais kisgyerekünk cseperedik.

A csoport Edit dadus búcsúztatójára készült, amibe én is bekapcsolódtam Évi és Melinda óvónénikkel közösen: búcsúdalokat tanultunk és búcsú rajzot készítettünk, amiben Evelinnek kis társai segítettek.

Evelinnel elkezdtük a hatrekeszes rendszerben való tájékozódás játékos alapozását, ami későbbi  hatpontos Braille-pontírás előkészítésének része. Nagyon ügyesen rendszerezi a terményeket a kis dobozban, amit Ő így foglalt össze: “minden kis magnak van egy külön szobája”. Ügyesen fejlődik Evelin tapintási készsége és a csoportban is egyre több együttműködésről és aktív kapcsoldódásról számolnak be óvónői.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!