Már nekünk is adhatod az 1%-od!
Már nekünk is
adhatod az 1%-od!

2023/24 – 10. hét beszámoló

2024. febr. 29. • Szarka Zsanett • Fügödi korai

Fügödi korai
Harmadik "házas" (házban tartott korai fejlesztő foglalkozások) alkalmunk lényegesen mozgalmasabban telt, mint az előző hetekben. Az anyukák (és szerencsére több esetben az apukák is) egymásnak adták a kilincset és érkeztek a kicsikkel és néha a nagyobbakkal is a közös játékra. A hét legkedveltebb játéka a sátorban való kupacolódás és matatás volt, a szülők pedig vagy bekapcsolódtak a játékokba vagy színes ceruzát ragadva színezni kezdtek. Sikerült végre többször a Hupple gömböt is mozgásba hozni és minden építőkockának helyet találni a játszószőnyegen. Többségében csoportosan tudtunk játszani, ügyelve arra, hogy a nagyobb óvodás és iskolás tesók a másik szobában kapjanak figyelmet. Örömteli tapasztalat volt, hogy a játék végeztével a kicsik elkezdtek maguktól visszapakolni az ott heverő kék szatyrokba.

Fügödi óvoda
Evelinnel folytattuk a tájékozódási és közlekedési gyakorlatokat a fügödi óvoda udvarán: újabb két útvonalat ismert meg ez a rendkívül tanulékony látássérült kislány. Nagyon jól tud figyelni a talaj különbségekre és jól megtalálja a kézzel és lábbal tapintható támpontokat is. A majdnem önálló lépcsőzés (karikával segített) sem akadály számára. A napsütéses időben még egy barátkozós beszélgetés is belefért a kerítésen át.

Az óvodai csoportban nagyon jót játszottunk az érdeklődő kis társakkal, de az egyéni foglalkozás sem maradt el, ahol folytattuk a hatrekeszes rendszerekkel való ismerkedést és a kicsi és nagy tárgyak megkülönböztetését.

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre!